«Έγραψε ιστορία» η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

ΝΕΑ ΙΡΑ on 2 Nov , 2016

Με το απίστευτο και ανεπανάληπτο ρεκόρ των Επτά (07) βραβείων στις βαλίτσες της, επέστρεψε στο Αγρίνιο από την Ιεράπετρα Λασιθίου, η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ), και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

   Στην θεατρική παράσταση «ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ», η οποία πλέον αποτελεί μία από τις καλύτερες ερασιτεχνικές ελληνόφωνες θεατρικές παραστάσεις της Ευρώπης, απονεμήθηκε από την κριτική επιτροπή το Τιμητικότερο βραβείο της Α΄ Καλύτερης Παράστασης. Η αυστηρή κριτική επιτροπή, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης της αρτιότητας του έργου στο σύνολο του και της καλλιτεχνικής υπεροχής του, απένειμε στην σκηνοθέτιδα της ομάδας κα. ΜΑΡΟΥΣΗ Γιούλη το Βραβείο Σκηνοθεσίας αλλά και το βραβείο Χορογραφίας, ενώ στην ΣΑΡΛΑΜΗ Μάγδα απονεμήθηκε το βραβείο Μουσικής Επιμέλειας. Τα βραβεία συνεχίστηκαν με την κατάκτηση όλων των πρώτων βραβείων υποκριτικής δηλαδή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Α΄ Γυναικείου Ρόλου από τον ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑ Λάμπρο και την ΒΛΑΧΟΥ Βάσια αντίστοιχα, ενώ ειδική  Τιμητική Διάκριση επίδοσης από την κριτική επιτροπή, έλαβε και ο ΣΒΙΓΓΟΣ Βασίλειος. Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν σε κοινό και κριτική επιτροπή και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ΤΣΟΥΝΗ Ιωάννα, ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ Γιώργος,  ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ Νικόλαος,  ΡΕΒΥΘΗΣ Θεόδωρος και  ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ Ευθύμιος, ενώ θετικότατα σχόλια ακούστηκαν για την εξαιρετική δουλειά της κ. ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ Μαρίας στο θεατρικό μακιγιάζ των παιδιών και για τον κο. ΚΙΤΣΟ Σπύρο ο οποίος επιμελήθηκε τις κομμώσεις τους. Το «δέσιμο» της ομάδας, δεν θα ήταν ίδιο, αν συνοδοί της ομάδας δεν ήταν η κα. ΜΑΡΟΥΣΗ Ευγενία και ο ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γιάννης, οι οποίο βοήθησαν στην οργάνωση κάθε λεπτομέρειας.

   Η «ΘΕΑΤΡόPolice» απέδειξε πως αν και έχει μικρό παρελθόν θα έχει λαμπρό μέλλον στα πανελλήνια πλέον καλλιτεχνικά δρώμενα, αφού κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της σε πανελλήνιο διαγωνιστικό φεστιβάλ να  κατακτήσει την κορυφή του, κάνοντας υπερήφανη την πόλη του Αγρινίου και την Ελληνική Αστυνομία. Μέσα από τον ιδιαίτερο ρόλο του Αστυνομικού – Ηθοποιού δεσμεύεται να συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο πάθος και αγάπη για το θέατρο, δίχως να επηρεάζεται στο ελάχιστο το κύριο λειτούργημα του Έλληνα αστυνομικού.  Η μεγάλη προσπάθεια της ομάδας ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ η οποία φέτος αποτελούνταν από τους : κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο (Έλληνα κριτικό θεάτρου), τον κ. ΚΟΜΝΗΝΟ Λάκη (ηθοποιό), κα. ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΗ Έρση (σκηνοθέτη), κ. ΒΕΡΛΕΚΗ Νικόλαο (ηθοποιό) και την κα. ΧΑΒΙΑΡΑ Ελένη (θεατρική συγγραφέα). Η κριτική επιτροπή χωρίς ενδοιασμούς «αγκάλιασε» τους αστυνομικούς-ηθοποιούς εντός και εκτός θεάτρου, δίνοντας τους σημαντικότατες συμβουλές. 

   Για την επιτυχία αυτή η ομάδα, θα ήθελε να ευχαριστήσει την  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών/Τοπικη Διοίκηση  Ακαρνανίας ,το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Αγρινίου και τον Διευθυντή του κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ Νικόλαο, προσωπικά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γεώργιο, την αντιδήμαρχο κα. ΣΑΛΑΚΙΔΟΥ Όλγα, την Δ. Α. Ακαρνανίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ. Υ. κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστο, όλων των οποίων απολαμβάνει την αμέριστη οικονομική – ηθική συμπαράσταση και εμπιστοσύνη τα τελευταία χρόνια.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες χορηγούς υποστήριξης της ομάδας, οι οποίοι εθελοντικά και ανιδιοτελώς από το υστέρημα τους προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά, για να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στην Κρήτη. Ευχαριστίες στους: Εταιρία εμπορίας υγραερίου  KOKALIS GAS, αντιπροσωπεία αυτοκίνητων AUDI-WV Γ. ΚΑΨΙΩΧΑ Α.Ε.Β.Ε , EMILLEON Sport Center,  Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο εφήβου και παιδιού «ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης,  εταιρία εμπορίας τροφίμων  Ν.ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε, Πρατήριο υγρών καύσιμων ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Τοπογράφο μηχανικό ΚΙΣΣΑ Δημήτριο.

    Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν πραγματικό σχολείο για  μας. Όλοι μας εκφράσαμε τον θαυμασμό μας για την αψεγάδιαστη οργάνωση του φεστιβάλ, που αξίως κατέχει τον τίτλο του καλύτερου στο είδος του. Η μοναδική κριτική φιλοξενία, το χαμόγελο όλων των «Γεραπετριτών», το μόνοιασμα, ο εθελοντισμός και το ζεστό τους χειροκρότημα, μας δίδαξαν πολλά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: κ. ΓΕΩΡΓΑΛΑΚΗ Εμμανουήλ, πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, κα. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Πόπη, τους συνόδους της ομάδας κα ΚΑΛΛΟΥ Αναστασία κ. ΓΙΑΝΝΙΔΗ Δημήτριο, τον ταξίαρχο Διευθυντή της  Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου  ΠΕΤΑΣΗ Μανώλη, και τον δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας  και εν ενεργεία Αστυνομικό, κ. Ηλία Νταραρά.

    Σίγουρα, σε όλους τους ανωτέρω ένα απλό «ευχαριστώ» δεν αρκεί και σίγουρα σε μία επιστολή δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους δεκάδες ανθρώπους στους οποίους το οφείλουμε… ζητάμε όμως την επιείκεια σας διότι είναι νωπά και πρωτόγνωρα τα συναισθήματα χαράς που μας έχουν κατακλύσει.  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

                                              Το ταξίδι συνεχίζεται….

http://www.ierapetra.gov.gr/news/events/theatre-festival

 

Από την τ.δ. Καρδίτσας εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας για την αξιέπαινη προσπάθεια .

 

unnamed-32

Rate this post