Έκθεση εικαστικών ΙΡΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Εικαστικών των μελών της Ένωσης μας. Αυτή τη φορά οι δημιουργίες των συναδέλφων θα εκτεθούν τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

             Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το εθνικό τμήμα, σε συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και την τοπική διοίκηση Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί  από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου 2018 ομαδική πανελλήνια έκθεση εικαστικών τεχνών στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη 4, Θεσσαλονίκη,  με τίτλο: «Εικαστικές δημιουργίες και Κοινωνική προσφορά των Αστυνομικών». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19.00΄ .

             Επίσης σας ενημερώνουμε ότι  η τοπική διοίκηση Αθηνών – Αττικής της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ομαδική πανελλήνια έκθεση εικαστικών τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ», οδός Ηρακλειδών 66,  Θησείο ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός), από 16 έως 26 Σεπτεμβρίου 2018 με τίτλο: «Εικαστικές δημιουργίες και Κοινωνική προσφορά των Αστυνομικών». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19.00΄, και θα χορηγηθούν ειδικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.

              Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών με κοινωνικό προσανατολισμό και ως η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντών αστυνομικών, εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους αστυνομικούς εν ενεργεία ή απόστρατους χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διάκριση βαθμού, γλώσσας, φύλου, χρώματος και θρησκείας. Στο κέντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το Παγκόσμιο σύνθημά μας  «SERVO PER AMIKECO» δηλ. «Εξυπηρέτηση δια της Φιλίας».

                 Οι εικαστικές δημιουργίες αναδεικνύουν τις ευαισθησίες και την κοινωνική προσφορά των Ελλήνων Αστυνομικών. Η έκθεση αυτή είναι ένα συλλογικό πολιτιστικό επίτευγμα της εθελοντικής προσπάθειας πολλών αστυνομικών που χωρίς να παραμελούν το δύσκολο έργο που είναι επιφορτισμένοι να επιτελούν, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά εκφράζοντας τα συναισθήματά τους.  Σκοπός της έκθεσης είναι η επιβράβευση του έργου των καλλιτεχνών αστυνομικών και η καλλιέργεια των ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνοτροπίες και τάσεις και διασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής κλπ.

Παρακαλούμε όπως  οι  ενδιαφερόμενοι  υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του εθνικού τμήματος, Ικτίνου 2 –  ΤΚ 10552 – Αθήνα, τηλ. 2105227330, Fax.2105248397,  email: ipahellenicsection@gmail.com, όπου και τα γραφεία της τ.δ. Αθηνών – Αττικής με email: ipatikis@otenet.gr, καθώς και στα γραφεία της τ.δ. Θεσσαλονίκης, οδός Προμηθέως 1,  τηλ. 6975909909 και   6936592000,    e-mail: chistoschris@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  31 Αυγούστου 2018, επισυνάπτοντας απαραιτήτως μικρό βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφίες των έργων τους για τον κατάλογο της έκθεσης.

                Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους θα γίνει με  φροντίδα των ενδιαφερομένων στα γραφεία της τοπικής διοίκησης Θεσσαλονίκης ή στα γραφεία του εθνικού τμήματος έως την Παρασκευή  31 Αυγούστου 2018.

              Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει με 2 έως 3 έργα των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 3 τετραγωνικά μέτρα. Τα έργα ζωγραφικής πρέπει να είναι έτοιμα για την έκθεση και να φέρουν τα απαραίτητα υλικά για την ανάρτηση, τα δε έργα γλυπτικής να συνοδεύονται από τις βάσεις τους.

                Με τη λήξη της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 τα έργα θα μεταφερθούν με φροντίδα του εθνικού τμήματος  στο Πολιτιστικό Κέντρο   «ΜΕΛΙΝΑ», για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σ’ αυτό. Με τη λήξη της έκθεσης στο «ΜΕΛΙΝΑ» στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των έργων.  Τα έργα θα παραλαμβάνονται από τους συμμετέχοντες ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο  οπωσδήποτε την ίδια ημέρα και από τις ώρες 10.00΄έως 14.00΄.   Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους, θα γίνει με τη φροντίδα των ενδιαφερομένων.

              Για περισσότερες πληροφορίες τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να απευθύνονται στην τοπική μας διοίκηση.

5/5 - (1 vote)