Έκθεση εικαστικών τεχνών του Εθνικού τμήματος ΙΡΑ.

ΝΕΑ ΙΡΑ on 6 Jun , 2015

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Ομαδική Πανελλήνια έκθεση εικαστικών τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄ ΜΕΛΙΝΑ΄΄ οδός Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης Θησείο-Αθήνα ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός) από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου 2015 με τίτλο ΄΄Αστυνομία και Εθελοντισμός στη Σύγχρονη Εποχή΄΄.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών έχει εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους αστυνομικούς έν ενεργεία ή εν αποστρατεία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διάκριση βαθμού, γλώσσας, φύλου, χρώματος και θρησκείας. Σήμερα θέλουμε να αναφερθούμε σ’ ένα τρίπτυχο το οποίο δείχνει τις ευαισθησίες των αστυνομικών, το κοινωνικό τους πρόσωπο και τη δημιουργική τους συνύπαρξη με άλλους εργαζομένους.

Σκοπός της έκθεσης είναι η επιβράβευση του έργου των καλλιτεχνών αστυνομικών, η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, η ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου με τους πολίτες και η καταγραφή των επιτευγμάτων των δημιουργών.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην «Προστασία Περιβάλλοντος και την Κλιματική Αλλαγή» αλλά και στην εθελοντική προσφορά των μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνοτροπίες και τάσεις και διασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Ικτίνου 2 – ΤΚ 10552-Αθήνα τηλ. 2105227187 Fax.2105248397,eamil:ipatikis@otenet.gr το αργότερο μέχρι 24 Ιουλίου 2015, επισυνάπτοντας απαραιτήτως μικρό βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφίες των έργων τους για τον κατάλογο της έκθεσης.

Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους θα γίνει με τη φροντίδα των ενδιαφερομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄ ΜΕΛΙΝΑ΄΄ στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 και κατά τις ώρες 10.00΄ έως 14.00΄. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει με 2 έως 3 έργα των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 3 τετραγωνικά μέτρα. Τα έργα ζωγραφικής πρέπει να είναι έτοιμα για την έκθεση και να φέρουν τα απαραίτητα υλικά για την ανάρτηση, τα δε έργα γλυπτικής να συνοδεύονται από τις βάσεις τους.

Με τη λήξη της έκθεσης στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των έργων. Τα έργα θα παραλαμβάνονται από τους συμμετέχοντες ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο οπωσδήποτε την ίδια ημέρα και από τις ώρες 10.00΄έως 14.00΄.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, θα χορηγηθούν ειδικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.

 

Rate this post