Ήρθε για διακοπές και πρόσφερε αίμα για την Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών παγκοσμίως, τα μέλη της διέπονται από αξίες προσφοράς και εθελοντισμού. Ταυτόχρονα όμως μέσα από την επικοινωνία μεταξύ τους αναπτύσσουν ουσιαστικές φιλίες που χρόνο με το χρόνο δυναμώνουν και δείχνουν πόσο αληθινές είναι.

Η τοπική μας διοίκηση, γνωστή για την εξωστρέφεια που δείχνει και τις διεθνείς της σχέσεις, είναι στην ευχάριστη θέση να υπερηφανεύεται ότι έχει αναπτύξει αρκετές τέτοιες ανιδιοτελείς και αληθινές φιλίες με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Ένας από αυτούς τους αγαπημένους φίλους είναι ο Σέρβος συνάδελφος Ivica Stojilković, ο οποίος περιλαμβάνεται σε μια ομάδα σπουδαίων φίλων από την πόλη Vranje, στη νότια Σερβία. Πρόκειται για μια τοπική διοίκηση που διακρίνεται για τα φιλελληνικά της συναισθήματα, που την οδήγησαν άλλωστε σε αδελφοποίηση με την τοπική διοίκηση Μαγνησίας. Στην Καρδίτσα είχαμε την τιμή να τους υποδεχθούμε πριν σχεδόν ένα χρόνο σε εκδρομή που διοργάνωσαν στη Μονή Σπηλιάς.

             Ο Ivica, εκ μέρους και άλλων Σέρβων συναδέλφων, επικοινώνησε μαζί μας από την πρώτη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και εξέφρασε την διάθεση τους να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί για την ανακούφιση των πληγέντων. Από τη μεριά μας τον ευχαριστήσαμε για την προσφορά τους που μας συγκίνησε ιδιαίτερα και του μεταφέραμε ότι προς το παρόν δεν υπήρχαν ανάγκες που δεν είχαν ήδη καλυφθεί. Παρόλα αυτά ο Ivica με την άφιξη του στη χώρα μας οικογενειακά για διακοπές μας ζήτησε εκ νέου να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αιμοδοτήσει έστω και συμβολικά για τους πυρόπληκτους. Φυσικά δεν μπορούσαμε να του αρνηθούμε και η συνάντηση ορίστηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, της σημαντικής γιορτής για την Ορθοδοξία. Εκεί μας υποδέχθηκε ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Λάρισας, Αχιλλέας Καλαμπούκας, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε στον Ivica πόσο εκτιμά την συμβολική του κίνηση. Το ίδιο εξέφρασαν στο Σέρβο συνάδελφο και οι γιατροί και νοσηλευτές του Τμήματος Αιμοδοσίας, οι οποίοι μάλιστα μας μετέφεραν ότι η αιμοδοσία αυτή ήταν και ουσιαστική αφού η ομάδα αίματος του αιμοδότη είναι η πιο σπάνια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ακόμα και για τη μία μονάδα αίματος που προσφέρθηκε.

              Στη συνέχεια και με μέριμνα του τοπικού προέδρου, ο φίλος μας Ivica και η οικογένεια του ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λάρισας και απόλαυσαν τον καφέ τους. Κλείνοντας και πριν την αναχώρηση τους, προσφέρθηκαν τα ελάχιστα αναμνηστικά δώρα, καθώς η συγκίνηση που μας προκάλεσε η κίνηση ανθρωπιάς και φιλίας του Ivica δεν μπορεί να αποτιμηθεί και είναι ανεκτίμητη. Τον ευχαριστούμε!

 

 

 

5/5 - (1 vote)