Απολογισμός του 12ου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Διευθύνσεων Αστυνομίας

            Μια χρονιά έκλεισε και, ταυτόχρονα, μια νέα ανοίγει για την ομάδα καλαθοσφαίρισης της τοπικής διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) Καρδίτσας. Αναμφίβολα, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά που περιλάμβανε προπονήσεις, αγώνες και έντονες συγκινήσεις, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση στην περιοχή μας του 12ου πανελλήνιου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Διευθύνσεων Αστυνομίας από 18 έως 22 Μαΐου, για λογαριασμό της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών. Με αφορμή αυτό το γεγονός την περασμένη Τρίτη η διεύθυνση του εστιατορίου «Νησί της Μάγισσας Κίρκης» δεξιώθηκε την ομάδα μας και ανάμεσα στα εκλεκτά εδέσματα που ήρθαν στο τραπέζι συζητήθηκαν, τόσο τα πεπραγμένα, όσο και τα μελλοντικά σχέδια.

       Η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε από τον αριθμό-ρεκόρ συμμετοχής των 19 ομάδων, που ήταν μακράν οι περισσότερες που έλαβαν ποτέ μέρος. Συνολικά, στα κλειστά γυμναστήρια Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά, πραγματοποιήθηκαν 44 αγώνες και έλαβαν μέρος περίπου 200 αθλητές – αστυνομικοί, ενώ συμμετείχε και η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας. Μαζί με τους συνοδούς των ομάδων αφίχθησαν στην περιοχή μας περίπου 300 επισκέπτες για διάστημα 5 ημερών, με τα έξοδα διαμονής και διατροφής να καλύπτονται από τους ίδιους, γεγονός αναμφισβήτητα σημαντικό για την οικονομία της περιοχής μας. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Δ.Α.Ε.Θεσσαλονίκης, η οποία νίκησε στον τελικό τη Δ.Α. Ιωαννίνων και έλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο από τα χέρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου.

      Η απαιτητική διοργάνωση πέτυχε στο έπακρο χάρη στη δραστηριοποίηση και τη διάθεση ελεύθερου χρόνου μελών της τοπικής μας διοίκησης, από τα οποία συστάθηκε η οργανωτική επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Κων/νου Τσέλιου, πολύτιμου φίλου και συνεργάτη της ΙΡΑ Καρδίτσας εδώ και χρόνια.

       Επίσης ήταν σημαντικότατη η υποστήριξη των παρακάτω φορέων, χωρίς την οποία δεν θα εκκινούσε καν το εγχείρημα της διοργάνωσης: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμοι Καρδίτσας – Σοφάδων – Παλαμά – Μουζακίου και τα νομικά πρόσωπα τους, Επιμελητήριο Καρδίτσας, παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, Δ/νση Αστυνομίας Καρδίτσας, Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης, Εθνικό Τμήμα ΙΡΑ, Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, Πολιτιστικοί σύλλογοι Μαυρομματίου & Ξυνονερίου, καθώς και των ακόλουθων επιχειρήσεων και εταιρειών: ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Α. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ (νερό ΘΕΟΝΗ), Domaine MESSENIKOLAS, ΕΨΑ Α.Ε., Ι. ΚΤΕΟ Καρδίτσας Α.Ε., ΤΣΙΓΚΑΣ Α.Ε., Συνεργείο αυτοκινήτων ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Ευάγγ., κατάστημα ρούχων ΚΙΑ ΚΑΗΑ, καφενείο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ και τον κ. Σίμο Φιλάρετο, παραγωγό ντομάτας.

       Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον αγνό φίλαθλο κ. Κων/νο Τσιαδήμο, ο οποίος αγκάλιασε με θέρμη και στήριξε τη διοργάνωση, στους συναδέλφους Γεώργιο Θάνο και Γρηγόρη Μπαλάνο, καθώς και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες της περιοχής μας, και όχι μόνο, που κάλυψαν όλες τις ημέρες των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας αλλά και στο θεσμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αστυνομικών οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο (live streaming), με όλες τις εγκαταστάσεις και τη μετάδοση να γίνεται από στελέχη της ΙΡΑ Καρδίτσας.

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                         Νικόλαος Γούσιας

κος ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Πρόεδρος Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ

κος ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Πρόεδρος Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ

Διαιτητής κα ΚΟΥΤΣΩΝΗ Νατάσα

Διαιτητής κα ΚΟΥΤΣΩΝΗ Νατάσα

Rate this post