Αυλαία για την έκθεση εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών – ΙΡΑ Εθνικό Τμήμα

Με μεγάλη επιτυχία και προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού η έκθεση Ελλήνων Αστυνομικών που έλαβε χώρα στο ίδρυμα ” Σταύρος Νιάρχος ” . Στην έκθεση έλαβαν μέρος και μέλη της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας με τα έργα τους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Ελπίδα Κυπραίου Ηλίας Αρσενίου και Αγόρη Μπόλτση.

Δ.Τ.

Έκθεση εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών Φίλες και φίλοι Έπεσε η αυλαία της σημαντικής έκθεσης εικαστικών με έργα ελλήνων αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Τμήμα/ΙΡΑ 17 με 20 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο, Ίδρυμα ‘’Σταύρος Νιάρχος’’, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το επάγγελμά μας δεν αποτέλεσε εμπόδιο εικαστικής έκφρασης, μιας εσωτερικής δημιουργικής ανάγκης που βγήκε στο φώς, αφήνοντας το στίγμα της κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακρίνει. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει αναδείξει τις τέχνες και τα γράμματα, αξίες και αρχές ζωής όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο διάλογος, η ελευθερία, προβάλλοντας την αρμονία της τέχνης, την αξιοπρέπεια και τη δημιουργική συμμετοχή των πολιτών.

Η έκθεση αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα να την έχει επισκεφθεί ένας μεγάλος αριθμός φίλων της τέχνης. Το πηγαίο ταλέντο των συναδέλφων αποτυπώνεται διάχυτα στα ποικίλα έργα τους, με ευδιάκριτες αποχρώσεις και τα έντονα χρώματα. Χωρίς περιττά στολίδια αλλά με αυθεντική δημιουργική διάθεση οι έλληνες αστυνομικοί αποδίδουν εικόνες της καθημερινής ζωής, της σύγχρονης τέχνης, της αγιογραφίας αλλά και με ψηφιδωτά και γλυπτά. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε μας δράση, συμμετοχή, επαγγελματική σταδιοδρομία και ιδιαίτερα για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ που ασκούν λειτούργημα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που με τα αξιόλογα έργα τους, το ταλέντο και τις δεξιότητές τους αποτυπώνουν εικαστικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Καραπατάκης                                                                    Βασίλειος Παππάς