Βράβευση για τον Γεν. Γραμματέα της τοπικής μας Νίκο Γούσια στη Σερβία

 Μεγάλη στιγμή της ιστορίας της, αποτελεί για την τοπική μας διοίκηση η πρόσφατη βράβευση του Γενικού Γραμματέα, Νίκου Γούσια, από το εθνικό τμήμα της Σερβίας, ο οποίος τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Dr. Nebojša Pantelić κατά τη διάρκεια της 13ης γενικής συνέλευσης του σέρβικου εθνικού τμήματος IPA, που έλαβε χώρα στο περίφημο θέρετρο Kopaonik, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

 Νίκος Γούσιας τιμήθηκε μαζί με τον Γιάννη Φλόκα, αναπλ. ταμία της τοπικής διοίκησης Τρικάλων, με μετάλλιο και τιμητική πλακέτα ως «εξαίρετοι φίλοι του σέρβικου εθνικού τμήματος, για την ανιδιοτελή υποστήριξη και επέκταση της ιδέας της ΙΡΑ» και έγιναν δεκτοί με μεγάλες τιμές από τον πρόεδρο Dr. Nebojša Pantelić και τα λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της σερβικής ΙΡΑ, καθώς εκτίμησαν ιδιαίτερα τη στάση που κράτησαν υπέρ του δικαίου της Σερβίας σε «θλιβερές και δύσκολες στιγμές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο εισαγωγικό του λόγο ο Αντιπρόεδρος κ. Aleksandar Rajnović, αναφερόμενος στα γεγονότα που προκάλεσαν τη βράβευση και έλαβαν χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μαυροβούνιο.

Ως εκπρόσωποι δε του ελληνικού εθνικού τμήματος, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες επαφές με το σύνολο των τοπικών διοικήσεων της Σερβίας, αλλά και εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών. Μαζί τους ταξίδεψε στη Σερβία, ως εκδρομέας, και ο πρόεδρος της τοπικής μας, Γιώργος Ζαρχανής.

       Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος βραβευθείς, Γιάννης Φλόκας, προέρχεται και εκείνος από την τοπική μας όπου έγινε μέλος στην ΙΡΑ και δραστηριοποιήθηκε, πριν μετατεθεί στα Τρίκαλα και μεταγραφεί στην αντίστοιχη τοπική διοίκηση.

      Η βράβευση των δύο στελεχών μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και πιστεύουμε ότι διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του ελληνικού εθνικού τμήματος στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε δε θερμά το διοικητικό συμβούλιο του εθνικού τμήματος που μας ανέθεσε την ύψιστη τιμή να εκπροσωπήσουμε τη χώρα σε μια διεθνή εκδήλωση και είμαστε σίγουροι ότι ανταπεξήλθαμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως δείχνουν τα γεγονότα.