Διαδικτυακή εκδήλωση για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

ΝΕΑ ΙΡΑ on 19 Apr , 2021

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, το 1821 και εμείς δεν μπορούμε παρά να τιμήσουμε τον μεγάλο ήρωα της Ελλάδας, Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος φυσικά αποτελεί το καμάρι της Καρδίτσας, ως γέννημα – θρέμμα της περιοχής μας.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 20:30’, η  Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Γ. Καραϊσκάκης» της γενέτειρας του Ήρωα, διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα μέσω της πλατφόρμας zoom, ακριβώς 194 χρόνια από το θάνατο του και μέσα από το ομώνυμο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, όπου φυλάσσονται τα όπλα και πολλά άλλα κειμήλια του Ήρωα.

Την Ημερίδα θα Διευθύνει ο Πρόεδρος της ΙΡΑ Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Ζαρχανής και οι σχετικές παρουσιάσεις θα γίνουν από  τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου, κ. Δημήτριο Γιώτη και τον συγγραφέα –  φιλόλογο καθηγητή, κ. Νικόλαο Βλάχο, ο οποίος θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο «Η Νεανική Ζωή του Καραϊσκάκη, το τελευταίο οδοιπορικό στο Μαυρομμάτι».

Ιδιαίτερα τιμητική για την εκδήλωση θα είναι η παρουσία των απογόνων του Ήρωα, κ. Ελένης Λεωνίδα Κάτρη – Καραϊσκάκη και κ. Γεωργίου Λεωνίδα Καραϊσκάκη, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση, οι σχετικοί κωδικοί θα αποστέλλονται μέσω e-mail. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αιτηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ipakarditsa@gmail.com.

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Rate this post