Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της  Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών, που διοργανώνει φέτος το Εθνικό μας Τμήμα σε συνεργασία με τις τοπικές διοικήσεις Αθηνών – Αττικής και Θεσσαλονίκης. Οι δημιουργίες των συναδέλφων εκτίθενται ήδη, και έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και από 16 έως 26 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ».   

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε την Έκθεση ο πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης με τον πρόεδρο της τοπικής διοίκησης Θεσσαλονίκης κ. Χριστόδουλο Χριστοδουλή. Στο Πολεμικό Μουσείο κατά την τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, o Διοικητής του Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Τραγαζίκης, ο Ταξίαρχος κ. Θεολόγος Τσακίρης ως εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Θεόφιλος Παπαδάκης, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μητρόπουλος και επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Βασιλάκης, όπως και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών διοικήσεων Σάμου, Τρικάλων, Πιερίας, Κιλκίς, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Φυσικά παρούσα ήταν και η τοπική μας διοίκηση, καθώς είναι σημαντική και πολυπληθής η συμμετοχή της στην Έκθεση. Με έργα τους συμμετέχουν τα μέλη μας Ελπίδα Κυπραίου, Νίκος Γούσιας και Ηλίας Αρσενίου.

Εκτός των παραπάνω, με έργα τους συμμετέχουν ακόμη 18 εκθέτες αστυνομικοί  και συγκεκριμένα οι: Γεωργία Αναστασοπούλου, Ιωάννης Αστερίου, Αργύρης Βούρβας, Χρήστος Δέλλας, Αικατερίνη Δικαίου,  Έλενα Ζωιτσούδη, Ιωάννης Καραπατάκης, Αθανάσιος Κυπαρίσσης, Ολυμπία Λαζόγκα, Ελένη Μαζίρη, Μαίρη Μπουζάκη, Σταύρος Πανέρας, Δημήτρης Παπασαραφιανός, Ιουλία Σκάρη, Αθανάσιος Σκοπελίτης, Ανδρονίκη Στρατήρου, Πολυζώης Τερζής και Κωνσταντίνος Χρυσοστομίδης.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ένας εμβληματικός ιστορικός σύλλογος και το Ελληνικό Τμήμα ενώνει τους εθελοντές εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς κάτω απ’ το λογότυπο του SERVO PER AMIKECO.  Μέσω των δημιουργιών αυτής της έκθεσης δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν έμπρακτα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί τα συναισθήματα και τις κοινωνικές τους ευαισθησίες ανταποκρινόμενοι με τον

καλύτερο τρόπο στο λειτούργημα που υπηρετούν.

Η τοπική μας διοίκηση εκφράζει τα συγχαρητήρια της.

 

5/5 - (1 vote)