Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΝΕΑ ΙΡΑ on 20 Feb , 2018

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιούν η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της ΚΟΙΠΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/02/2017 και ώρα 09:30 πμ στον δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» και απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ δημοτικού.

     Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν μαθητές για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου,  τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Οι εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιος  και η θεματολογία που θα αναπτύξει είναι:

  • η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού,
  • εθισμός από το διαδίκτυο,
  • οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • απάτες μέσω διαδικτύου.

    Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

     Οι συνδιοργανωτές αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να ενημερωθούν οι μαθητές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,  την ανάγκη να μπορούν μόνοι τους να προφυλάσσονται απ’ τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του, ενεργήσαμε για την πραγματοποίηση της ημερίδας αυτής.  Πρόθεσή μας είναι στο εγγύς μέλλον να διοργανώσουμε  αντίστοιχη ημερίδα για την ενημέρωση  των γονέων ανήλικων παιδιών, ώστε να μπορούν να κατευθύνουν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά τους σε σχέση με την ορθή χρήση του διαδικτύου.