Εντυπωσιακή η υποστήριξη της ΙΡΑ

Η 18η Σεπτεμβρίου 2020 πέρασε ήδη στην ιστορία ως μια αποφράδα ημέρα για την Καρδίτσα, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τόσο την ίδια την πόλη, όσο και το σύνολο σχεδόν του νομού. Οι καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, επιχειρήσεις, γεωργία και κτηνοτροφία, καθώς και σε ιδιωτικές υπηρεσίες ήταν τεράστιες, με αποκορύφωμα βεβαίως τις τρεις χαμένες ζωές.

         Με το άγγελμα των θλιβερών ειδήσεων από την τοπική διοίκηση Καρδίτσας και των μεγάλων αναγκών που ανέκυψαν, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών ανταποκρίθηκε στο σύνολο της και στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που επιτελεί, συνέβαλε με ουσιαστική βοήθεια προς τους πληγέντες. Το ελληνικό εθνικό τμήμα ανταποκρίθηκε άμεσα και απέστειλε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία παραχωρήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας. Τα προσφερόμενα είδη παραδόθηκαν αυτοπροσώπως από τον Β’ Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Παπανικολάου και τον Ταμία κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα, παρουσία και του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας.

          Ταυτόχρονα, οι τοπικές διοικήσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν μαραθώνιο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και σε μικρό χρονικό διάστημα απεστάλησαν ή παραδόθηκαν αυτοπροσώπως οι ενισχύσεις των τοπικών διοικήσεων Τρικάλων, Λασιθίου, Αχαΐας, Χίου, Ηρακλείου, Φλώρινας, Πιερίας, Γρεβενών, Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Κιλκίς, Φωκίδας, Ροδόπης, Αργολίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Κοζάνης, Αιτωλίας, Σερρών & Θεσσαλονίκης. Τα συγκεντρωθέντα είδη διανεμήθηκαν από τους εθελοντές της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας μέσα σε διάστημα τριών μηνών και σε διάφορους άλλους αποδέκτες. Συγκεκριμένα, πακέτα βοήθειας έλαβαν περισσότερες από τετρακόσιες οικογένειες πληγέντων στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και σε τοπικές κοινότητες σε όλο τον νομό. Ακόμη, ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών παραδόθηκαν σε δομές Δήμων και σε επικεφαλείς τοπικών κοινοτήτων, ώστε να ενισχυθεί η δική τους αντίστοιχη προσπάθεια. Επίσης διανεμήθηκαν διάφορα άλλα είδη που πρόσφεραν αστυνομικοί της Καρδίτσας, όπως παιδικές κούνιες, στρώματα, έπιπλα κ.ά. Τέλος, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους και με το κλείσιμο αυτού του κύκλου προσφοράς, διατέθηκαν ποσότητες τροφίμων στο «Σπίτι της Αγάπης» Καρδίτσας και στο Γηροκομείο.

            Η υποστήριξη, μέσω της Ένωσης, των αστυνομικών από όλη τη Χώρα προς τους δοκιμαζόμενους Καρδιτσιώτες είναι πραγματικά συγκινητική και καταδεικνύει το πνεύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης που τους διακατέχει. Μέσα από αυτές τις δυσάρεστες στιγμές, νιώσαμε τη δύναμη της προσφοράς και την ευτυχία ύπαρξης φίλων σε όλες τις γωνιές της Χώρας που συμπαρίστανται στον πόνο σου. Η Καρδίτσα τους ευγνωμονεί!

        

          Η προσπάθεια αυτή είχε την υποστήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, αλλά και μεμονωμένα πολλών αστυνομικών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας για την ηθική υποστήριξη του εγχειρήματος και τη διάθεση κατάλληλου οχήματος για τη διανομή των ειδών, όταν αυτό ήταν απαραίτητο.

                   

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’