Εορτασμός Αποστόλου Παύλου – ΙΡΑ Αθηνών

ΝΕΑ ΙΡΑ on 6 Jul , 2019

Με ιδιαίτερη ευλαβικότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από την Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, η μνήμη του Προστάτη Αγίου μας, Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, χοροστατούντος του Άγιου Πατέρα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ συνεπικουρούμενου μετά των γλυκών ψαλμωδιών των περίπου δέκα υπόλοιπων Πατέρων του ναού, οι οποίοι διακονούν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς καθώς η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Σπήλαιο του Αγίου Αριστείδη, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων και αποτέλεσε το πνευματικό καταφύγιο για τον ένδοξο Αθηναίο Άγιο στις δύσκολες στιγμές του. Στο σπήλαιο αυτό ο επιφανής χριστιανός
φιλόσοφος και απολογητής κατέφευγε για να προσευχηθεί και έφευγε ενισχυμένος και ανανεωμένος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Μέσα σε αυτό αποτυπώνονται τα απομεινάρια γραφής του Αγίου πάνω στο βράχο που χρονολογούνται από την παλαιοχριστιανική εποχή. Απέναντι από το Σπήλαιο είχαμε την ευλογία να αντικρίζουμε την Πνύκα, το αρχαίο βήμα αυτού του ιερού χώρου στο οποίο αγόρευσε ο Άγιος Αριστείδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
1. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
2. Ο Αναπλ. Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Α/Δ΄ κ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ Παναγιώτης
3. Η Διοικητής Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών Α/Υ΄ κα ΦΑΛΚΟΥ Πηνελόπη
4. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ
Ιωάννης
5. Ο Αναπλ. Γραμματέα & Αρμόδιων Διεθνών σχέσεων του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης
Αστυνομικών και Επίτιμος Πρόεδρος της ΤΔ Πειραιώς και Νήσων κ. Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ.
6. Ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΑΔΗΣ Ρήγας
7. Ο Γεν. Γραμματέας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών, Πυροσβεστών και
Λιμενικών κ. ΑΡΖΙΜΑΝΟΓΛΟΥ Μιχαήλ
8. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος
9. Ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας & Συνδέσμου
Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Χρυσόστομος ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
10. Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κα ΛΟΥΡΙΔΑ Γιώτα με μέλη του ΔΣ
11. Άντρες του ΑΤ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ , δικυκλιστές της ΥΠΟΔ/ΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ , σύσσωμο
το ΔΣ και η Εξελεγκτική Επιτροπή της τοπικής μας και πλήθος μελών.
Ο Πρόεδρος της ΤΔ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος μετά την ακολουθία απήυθυνε σύντομη ομιλία προς τιμήν του Απόστολου Παύλου.
Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Πατέρα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Προϊσταμένου του ΙΝ Αγίων Ισιδώρων όπου μας καλωσόρισε και μας ενέταξε στο ποίμνιο του ναού του γνωρίζοντάς μας ότι πρώτη φορά τελέστηκε εσπερινός στη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πέραν της καθαγιασμένης Θείας λειτουργίας την 29η Ιουνίου και ανακοίνωσε ότι στο εξής θα τελείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κάθε χρόνο.
Ευλόγησε και δώρισε στην Τοπική μας σπάνια Εικόνα, η οποία συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού και τον Πανάγιο Τάφο. Πολύπλευρη και πολυσήμαντη η 29η Ιουνίου για όλους εμάς καθώς εκτός της θρησκευτικότητας αυτής της ημέρας που τιμούμε τον ΄΄Έναν μετά τον Πρώτο΄΄ Απόστολο Παύλο, των Εθνών, αντλούμε δύναμη για να συνεχίζουμε να υπηρετούμε τις αρχές του Servo Per Amikeco (Υπηρετώ δια της Φιλίας) και να αποδεικνύουμε πως ο εθελοντισμός παίρνει σάρκα και οστά στις δράσεις μας σε όλο τον κόσμο. Η ΤΔ Αθηνών Αττικής ευχαριστεί θερμά τους Άγιους Πατέρες του ΙΝ Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και όλους τους συμμετέχοντες για αυτή την όμορφη εκδήλωση.
Ο Άγιος να μάς ευλογεί και να μάς συμπαρίσταται σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Χρόνια Πολλά! Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος
Η Γενική Γραμματέας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευθυμία

Rate this post