ΕΠΕΤΕΙΟΣ 30ΧΡΟΝΩΝ ΙΡΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι.Μ. ΧΑΝΙΩΝ

ΝΕΑ ΙΡΑ on 10 Mar , 2016

Πέρασαν 30 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Αυτό το έτος (2016) όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή.

 

Τρεις δεκαετίες Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Πέρασαν 30 χρόνια, από την σύσταση της πρώτης διοικούσας επιτροπής της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Το ταξίδι για την αλληλεγγύη, την φιλαλληλία, την αμοιβαία κατανόηση, την φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ των Αστυνομικών και των οικογενειών τους είχε ξεκινήσει.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τιμή στους πρωτεργάτες συνάδελφους που αγκάλιασαν την ιδέα , αγάπησαν τα ιδανικά του «Servo per Amikeco» και ίδρυσαν την Τοπική Διοίκηση Ι.Ρ.Α. Χανίων, παραμένοντας έως και σήμερα ενεργά μέλη.

 

Ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους αναφέρουμε τα ονόματά τους : ΛΙΟΤΣΑΚΗΣ Φώτιος Υποστράτηγος ε.α., Μπαντουβάκης Κωνσταντίνος Αστυν. Υποδιευθυντής ε.α., Ανδρινόπουλος Ιωάννης Αστυν. Υποδιευθυντής ε.α., ΑΡΤΣΙΔΑΚΗΣ Στυλιανός Ταξίαρχος ε.α (Περίοδος 20-10-1986 έως Σεπτέμβριο 1989) .

 

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων τον Οκτώβριο του έτους 1989 μετά από την πρώτη στην ιστορία της εκλογική διαδικασία απέκτησε το πρώτο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον ΑΡΤΣΙΔΑΚΗ Στυλιανό.

 

Έκτοτε σε ετήσια βάση είχε ταχύτατη αύξηση στα μέλη της και σήμερα αριθμεί   περισσότερα από 280 μέλη .

 

Με πλούσια δραστηριότητα στην ανάπτυξη του πνεύματος της συνεργασίας, έχει εμπνευστεί και διοργανώσει το έτος 1991 με απόλυτη επιτυχία την 1η Φιλική συνάντηση Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. ΚΡΗΤΗΣ, έχει αδελφοποιηθεί το έτος 2001 με την Τοπική   Διοίκηση Ι.Ρ.Α Μόρφου Κύπρου.

                                                                                          

Έχει διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Ε.Α. το 2005 στα Χανιά , με την συμμετοχή 300 και πλέον συνέδρων και εκδρομέων από την Ελλάδα και αρκετών ξένων αντιπροσωπειών.

 

Έχει προβεί στην διοργάνωση εκδηλώσεων –διαλέξεων ενημερωτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα πραγματοποιώντας σχεδόν ετησίως χοροεσπερίδες και εκδρομές, μέσα από τις οποίες υλοποιείται η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της.

 

Έχει προβεί στην ίδρυση ποδοσφαιρικής ομάδος, και ομάδας καλαθοσφαίρισης , διοργανώνει και συμμετέχει σε αθλητικές φιλικές συναντήσεις & τουρνουά φιλανθρωπικού & πολιτιστικού χαρακτήρα με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων ή τροφίμων για ενίσχυση κοινωνικών φορέων της πόλης μας ( όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Χανίων, κ.α.

 

Ενισχύει αναξιοπαθείς ομάδες και οικογένειες της τοπικής Κοινωνίας , όπως τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας¨ με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο & το ίδρυμα Κ.Η.Φ.Α.Μ.Ε.Α. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες), από το οποίο έχει τιμηθεί .

 

Βραβεύει τα μέλη της που προσφέρουν πολιτιστικό και κοινωνικό έργο.

                                                   SERVO PER AMIKECO                        

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

   Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Ιωάννης   Περράκης                                                                     Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη

         6981420346                                                                                      6937126663

ipa_xania_30

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΑΝΙΩΝ

Πέρασαν 30 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτό το έτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή.
Τρεις δεκαετίες Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Έτσι στα πλαίσια των κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την επέτειο συμπλήρωσης των 30 χρόνων της, η Τοπικής μας Διοίκησης την 06 Φεβρουαρίου 2016 σε συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελο Εμμανουήλ Χατζηδάκη Αρχιερατικού Επιτρόπου της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας, που είχε και τον συντονισμό, συμμετείχε, σε μία όμορφη μελωδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας, με την απαράμιλλη ερμηνεία των έξοχων χορωδιών (παιδικής και ενηλίκων) της Ενορίας Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αλικιανού , με στόχο την αλληλεγγύη ,την αγάπη στον συνάνθρωπο-συμπολίτη και μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Έτσι με την συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών της ,έδωσε άλλη μια φορά το βαθύ νόημα του “Servo Per Amiceko” ,αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των πολιτών για την προσφορά της αυτή.

Οι χορωδίες απέδωσαν όμορφα ελληνικά τραγούδια, ενώ η καταξιωμένη διεθνούς φήμης βιολίστρια κ. Μαρία Μανουσάκη που κατάγεται από τον Αλικιανό Χανίων, κόσμησε με τις ιδιαίτερες εκτελέσεις της, την όμορφη αυτή εκδήλωση.

Η αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, πιασμένη χέρι χέρι με την αγάπη μας για την μουσική, και το τραγούδι, μας ενσωμάτωσε με την παράσταση , που απολαύσαμε, σε μια μαγική πέρα για πέρα βραδιά, με συγκινησιακή φόρτιση λόγω του σκοπού της, αγγίζοντας την καρδιά μας.hania1

hania2

hania4

 

                                                                                              

Rate this post