ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ – 16-03-2016

ΝΕΑ ΙΡΑ on 18 Mar , 2016

Πέρασαν 30 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Αυτό το έτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή. Τρεις δεκαετίες Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Θεσμός στην Ελληνική Αστυνομία να τελείται κάθε χρόνο το ψυχοσάββατο επιμνημόσυνη δέηση απονέμοντας φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Έτσι με ευλάβεια τελέστηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας τρισάγιο στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων , αποτίνοντας φόρο τιμής στους Αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμώντας πιστά τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι μέχρι την τελευταία ρανίδας του αίματος τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία για χάρη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη Χώρας μας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του Σύριζα κ. Βάλια Βαγιωνάκη και ο κ. Αντώνιος Μπαλωμενάκης, ο πρώην υπουργός με την Ν.Δ. κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, ο πρόεδρος της I.P.A. Χανίων κ. Ιωάννης Περράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Χανίων κ. Ζερβουδάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος φίλων ΕΛ.ΑΣ. Ν. Χανίων κ. Μαρκάκης Ιωσήφ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος αστυνομικών και φίλων.

Μετά το πέρας της σεμνής τελετής οι παρευρισκόμενοι, με την ευλογία του πανοσιολογιοτάτου, αποχώρησαν με ευχή και ελπίδα το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για την όλη αστυνομική οικογένεια.

«Servo per Amikeco»
«Υπηρετώ δια της φιλίας»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννης Περράκης                   Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη

2fdef2f5-11d5-4910-9515-3ee38f5d3954

Rate this post