Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και προσφοράς

Η τοπική μας διοίκηση σε συνεργασία με το Ζαχαροπλαστείο Σέμπρου, πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Μαρτίου μια φανταστική εκδήλωση, μάθησης και προσφοράς για τα παιδιά των μελών και φίλων της Ένωσης μας.

Ο Pastry Chef Θοδωρής Σέμπρος υποδέχτηκε τους μικρούς μας φίλους στο εργαστήριο του, που βρίσκεται στο Μουζάκι και τους έμαθε να φτιάχνουν πασχαλινά κουλουράκια.

Φυσικά, άφησε ελεύθερη τη φαντασία των παιδιών να δημιουργήσουν τα σχήματα που εκείνα ήθελαν και έτσι η ποικιλία ήταν πραγματικά τεράστια. Φυσικά, ήταν αδύνατο να μείνουν έξω από το χορό μαμάδες και μπαμπάδες, αφού το παιχνίδι με τη ζύμη ως γνωστόν δεν έχει ηλικία. Δημιουργίες κάθε μεγέθους και σχήματος μπήκαν στο φούρνο και όλοι ανυπομονούσαν να ψηθούν για να τα δοκιμάσουν. Σ’ αυτό το σημείο ο Θοδωρής έκανε την έκπληξη και έδειξε στα παιδιά πως γίνεται το πραγματικό, γνήσιο παγωτό, ενώ τους εξήγησε και τη διαφορά που έχει αυτό από τα πάσης φύσεως παγωμένα γλυκίσματα που έχουν συνηθίσει να τους δίνουν οι γονείς τους και είναι βεβαίως αμφίβολης ποιότητας. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παγωτό και να αντιληφθούν την ουσία των λεγομένων του Pastry Chef μας. Στο τέλος, τα ζεστά κουλουράκια έγιναν ανάρπαστα.

Η τοπική μας διοίκηση όμως, με την παρότρυνση του Θοδωρή Σέμπρου, θέλησε να μοιράσει τη χαρά της απόλαυσης και να δυναμώσει την αίσθηση της προσφοράς της. Έτσι, την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας και προσφέραμε στους μικρούς φίλους που μας υποδέχθηκαν με αξιοσημείωτη χαρά τα κουλουράκια που έφτιαξαν άλλα παιδιά για εκείνα. Ήταν μια πραγματικά μοναδική και συγκινητική εμπειρία και δεν μπορούσαμε παρά να υποσχεθούμε ότι η ΙΡΑ Καρδίτσας πλέον θα συγκαταλέγεται στους φορείς που στηρίζουν το Παράρτημα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Θοδωρή Σέμπρο που μας υποδέχθηκε και μας πρόσφερε την ευκαιρία να έχουμε μια υπέροχη ημέρα, με πολλές νέες γνώσεις και εμπειρίες, καθώς την εταιρεία ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ που ήταν ο χορηγός δροσιάς μας με το υπέροχο νερό «ΘΕΟΝΗ».

 

DSC_0359

DSC_0393

DSC_0395

DSC_0442

DSC_0445

DSC_0468

????????????????????????????????????

DSC_0477

Untitled-1112

5/5 - (1 vote)