Η εκδρομή της Δ.Ε.Α. τ.δ. Καρδίτσας στην Μονή Σπηλιάς Αγράφων 12/9/2015

Πιστοί στην παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει την τ.δ. Καρδίτσας να επισκέπτεται την Ιερά Μονή Σπηλιάς Αγράφων, έτσι και φέτος τα μέλη μας έδωσαν το παρόν στην ετήσια συνάντηση. Το απόγευμα του Σαββάτου οι εκδρομείς αναχώρησαν από την Δ.Α. Καρδίτσας με προορισμό την Ιερά Μονή, που βρίσκεται στην περιοχή των Κουμπουργιανών Αργιθέας. Στις 18:30 περίπου φτάσαμε στην Μονή και παρακολουθήσαμε τον εσπερινό ενώ συναντηθήκαμε με τον ηγούμενο Νεκτάριο ένα πνευματικό άνθρωπο του οποίου κατά την γνώμη μας η προσωπικότητα είναι μοναδική και τιμά τον θεσμό της εκκλησίας. Είναι γνωστό επίσης ότι ο ίδιος έχει τα πλέον θερμά αισθήματα για την Ένωση μας, της οποίας από πέρυσι είναι Επίτιμο Μέλος.

Αφού δειπνήσαμε στην τράπεζα όπως προβλέπεται στην νηστεία, ακολούθησε συζήτηση των μελών μας με τους ανθρώπους και τους Ιερείς της Μονής. Το μοναδικό τοπίο σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει με τέτοιο τρόπο που σε όλους μας δημιουργήθηκε η αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης.

Το βράδυ διαμείναμε στον ξενώνα της Ιεράς Μονής και το πρωί παρακολουθήσαμε με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία. Έπειτα στις 13:00 μετά από το μεσημεριανό φαγητό ανταλλάξαμε ευχές με τον ηγούμενο Νεκτάριο και τους άλλους φίλους μας και αναχωρήσαμε για την επιστροφή στην πόλη.

Ειδικές ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε στους φίλους μας Νίκο Παπακυριάκο και Δημήτρη Καλέση οι οποίοι ήρθαν από τις Σέρρες ειδικά για την εκδρομή μας και έδωσαν τον δικό τους «τόνο» στην φιλοξενία μας.

 

Rate this post