Η ΙΡΑ Καρδίτσας πήγε Κρήτη

Τη μεγάλη ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να αγωνιστούν στην πανέμορφη Κρήτη είχαν οι αθλητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης της τοπικής μας. Σε ένα τετραήμερο, πλούσιο σε δραστηριότητα, επισκέφτηκαν διαδοχικά το Ηράκλειο και τα Χανιά και απόλαυσαν την περίφημη κρητική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

          Με την άφιξη της αποστολής στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, η αποστολή μας, της οποίας ηγούνταν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ζαρχανής, έγινε δεκτή με σπουδαίες τιμές από τον ομόλογο του της Τ.Δ. Ηρακλείου, κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη. Η παρουσία μας στο Ηράκλειο συνδυάστηκε με την πολύ καλά οργανωμένη και μεγαλειώδη εκδήλωση της τοπικής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην  κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου και σε κλίμα αντάξιο του πνεύματος φιλίας της Ένωσης, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ευλόγησε την πίτα, παρουσία σύσσωμων των αστυνομικών και αυτοδιοικητικών Αρχών του τόπου και εκπροσώπων πολλών συλλόγων και φορέων, οι οποίοι συνεργάζονται άριστα με την τοπική διοίκηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί του συλλειτούργησε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Μητρόπουλος, Ηγούμενος της Μονής Σπηλιάς και επίτιμο μέλος της ΙΡΑ, ο οποίος συνόδευσε την ομάδα μας.

        Στις δυνατές στιγμές της εκδήλωσης ήταν ο χαιρετισμός που απεύθυνε ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, σε ζωντανή σύνδεση με το Αρχηγείο. Ο κ. Αρχηγός εξήρε το έργο της ΙΡΑ και τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της, ως συνδετήριος κρίκος μεταξύ Αστυνομίας και Κοινωνίας, εξέφρασε δε για πολλοστή φορά τη διάθεση του να στηρίξει τη δράση της Ένωσης.

        Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ο ένας από τους δύο φιλικούς αγώνες της ομάδας μας. Στο κλειστό «Δυο Αοράκια», το γήπεδο όπου λίγες μέρες αργότερα διεξάγονται το All Star Game και το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΙΡΑ Καρδίτσας αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα των συναδέλφων του Ηρακλείου, σε ένα αγώνα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για ιδρύματα προστασίας ανηλίκων του Ηρακλείου. Νικήτρια με την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου αναδείχθηκε η ομάδα του Ηρακλείου. Στο περιθώριο των σπουδαίων αυτών εκδηλώσεων, οι παίκτες μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν με φροντίδα της ΙΡΑ Ηρακλείου στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΛ. Φυσικά, δεν έμεινε αναπάντητη η πρόκληση γευσιγνωσίας της κρητικής κουζίνας και συμμετοχής σε κρητική διασκέδαση.

         Ύστερα από την πλουραλιστική, από άποψη δράσης και απολαύσεων, επίσκεψη στο Ηράκλειο, η αποστολή μας κατευθύνθηκε δυτικά προς τα πανέμορφα Χανιά, όπου βάση μας αποτέλεσε το νεότερο IPA House του εθνικού μας τμήματος. Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα πανέμορφο και άκρως λειτουργικό «καταφύγιο», άριστη επιλογή για κάθε μέλος της ΙΡΑ που θέλει να επισκεφτεί την Κρήτη. Ο πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων, κ. Γιάννης Περράκης, μας περίμενε με τους συνεργάτες του και φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο για τη φιλοξενία μας.

            Η τοπική διοίκηση διοργάνωσε μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την υποστήριξη της ομάδας μπάσκετ με καρότσι «Αετοί Κρήτης» και με σκοπό την αγορά ενός αθλητικού καροτσιού. Η απογευματινή εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης από τους «Αετούς Κρήτης» και συνεχίστηκε με το φιλικό μεταξύ των ομάδων IPA Χανίων και IPA Καρδίτσας. Οι αθλητές των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν την νίκη με διαφορά τριών πόντων.

            Συνολικά το τετραήμερο ήταν υπέροχο για τους αθλητές μας και γι’ αυτό το λόγο εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας:

Στον πρόεδρο της Τ.Δ. Ηρακλείου και Ταμία του Εθνικού Τμήματος, κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη και το Διοικητικό του Συμβούλιο,

Στον πρόεδρο της Τ.Δ. Χανίων, κ. Γιάννη Περράκη και το Διοικητικό του Συμβούλιο,

Στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, κ. Γεώργιο Πικράκη και το Διοικητικό του Συμβούλιο,

Στο διαχειριστή του IPA House Χανίων, κ. Πέτρο Τσίρο,

Στο ελληνικό εθνικό τμήμα για τη δωρεάν διάθεση του Ξενώνα και την οικονομική υποστήριξη των δύο φιλικών αγώνων,

Στους συναδέλφους – αθλητές των δύο αντιπάλων ομάδων και

Στους αθλητές – μαχητές των Αετών Κρήτης, που δίδαξαν με την παρουσία τους ήθος, καρτερικότητα, δύναμη και αγάπη για τη Ζωή.‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

5/5 - (1 vote)