Η προσφορά του κλήρου στην ελληνική επανάσταση του 1821

Ποια ήταν η συμμετοχή του κλήρου στους επαναστατικούς αγώνες του 1821;

Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του στον ξεσηκωμό των υποδουλωμένων Ελλήνων και την επίτευξη της πολυπόθητης ελευθερίας του Γένους;

Ποιοι είναι οι ήρωες της Επανάστασης που προέρχονται από την Εκκλησία;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 8:00’ το βράδυ, η επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με ομιλητή τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μητρόπουλο Υπ. Διδάκτορα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Α.Π.Θ., με θέμα:

«Η προσφορά του κλήρου στην ελληνική επανάσταση του 1821 – Επέτειος 200 ετών»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και θα αναδειχθεί η πολύ σημαντική σύνδεση του κλήρου της εποχής με τους αγώνες για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και την ανεξαρτησία.

Ο ομιλητής είναι από το 2002 καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων, ενός μοναστηρίου με σχεδόν χιλιετή ιστορία και σημείο όπου έλαβαν χώρα πολλά γεγονότα κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα και διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής. Επίσης από το 2013 και την ανακήρυξη του ως επίτιμο μέλος, τιμά με την παρουσία του και υποστηρίζει ουσιαστικά την τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας. Από το 2016 δε, αναγορεύτηκε επίτιμο μέλος και του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και από τότε συμμετέχει ενεργότατα στα δρώμενα της Ένωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, ενώ οι κωδικοί σύνδεσης θα είναι διαθέσιμοι τις επόμενες ημέρες μέσω της τοπικής μας διοίκησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομιλία αυτή συμπεριλήφθηκε στο ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και προβάλλεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα μέλη μας, αλλά και για φίλους της ΙΡΑ.

Ο σύνδεσμος- κωδικοί για την είσοδο σας στην ηλεκτρονική ημερίδα που διοργανώνεται την Παρασκευή 26/02/2021 και ώρα 20.00 με θέμα :

H ΠPOΣΦOPA TOY KΛHPOY ΣTHN ΕΛΛΗΝΙΚΗ EΠANAΣTAΣH TOY 1821. EΠETEIOΣ 200 ETΩN, είναι ο κάτωθι:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/91302539461?pwd=VlU0bzZvSTUyY3N4ODdPRndpWXh5Zz09

Meeting ID: 913 0253 9461
Passcode: 123456

 

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Rate this post