Απόλυτα επιτυχημένη η θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας

Παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί, όταν συνεργάζονται αρμονικά και με συνέπεια διαφορετικοί φορείς, αποτελεί η  τεράστια επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, η οποία δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και συνδιοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (ΙΡΑ) και το 10ο Δημοτικό Σχολείο, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας.

Το όμορφο έργο «Μικρές Ιστορίες και Τραγούδια της Γειτονίας μας» που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι δάσκαλοι των παιδιών, ενώ αποδόθηκε από ένα θίασο με περισσότερους από πενήντα μικρούς μαθητές – ηθοποιούς από την τρίτη, Τετάρτη και έκτη τάξη του Σχολείου, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Κινηματοθέατρο και χάρηκε πραγματικά με την ψυχή του μια ωραία παράσταση με ιστορίες της διπλανής πόρτας, ιστορίες της γειτονιάς του καθενός μας. Βέβαια, την καλύτερη ιστορία έγραψαν όλοι εκείνοι που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης οι οποίοι, μαζί με τους θεατές, πέτυχαν τον σκοπό που ήταν συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς η συγκεντρωθείσα ποσότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σημαντική ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που κάλυψε το τεχνικό κόστος.

Την παράσταση παρακολούθησαν, εκ μέρους του Μητροπολίτη ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτιος Αλεξάκος μαζί με την Αντιδήμαρχο Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κ. Ευαγγελία Διαμαντή και την Ομάδα Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Καρανάσιος εκ μέρους του Σώματος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου και Πρόεδρος της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, εκπρόσωποι των Σωματείων Αστυνομικών και Πυροσβεστών, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Μηλίτσης, εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα της και επικρότησαν την προσπάθεια δηλώνοντας τη στήριξη τους.

Η τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση και ιδιαίτερα τις εταιρείες που πρόσφεραν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, ενώ συγχαίρει τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για το άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης που ετοίμασαν και το ήθος που έδειξαν ότι έχουν. Η Ένωση μας, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης και του εθελοντικού χαρακτήρα της, θα φροντίσει για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και με άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

‘Servo per amikeco’
‘Υπηρετώ δια της φιλίας’
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Ζαρχανής                                   Νικόλαος Γούσιας