ΙΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

ΝΕΑ ΙΡΑ on 21 Dec , 2015

Η Ι.Ρ.Α./Τ.Δ. Ηρακλείου συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικού δείπνου που διοργανώθηκε από το Παράρτημα Κρήτης του Γυναικείου Αθλητικού Σωματείου «Καλλιπάτειρα».

Το Σωματείο πήρε το όνομά του από την αρχαία Καλλιπάτειρα, θυγατέρα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, αδελφή, μητέρα και θεία Ρόδιων Ολυμπιονικών, η οποία προκειμένου να είναι παρούσα στο θρίαμβο του γιού της, αψήφησε την απαγόρευση εισόδου γυναικών στα στάδια και παρακολούθησε τους αγώνες μεταμφιεσμένη σε γυμναστή.

O Oλυμπιακός νόμος ήταν πολύ αυστηρός έναντι των γυναικών, για να μην μπορούν αυτές, να παρακολουθούν τους αγώνες.  Η τιμωρία, αν τις συλλάμβαναν, ήταν να τις γκρεμίσουν από το ψηλό όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, μπροστά στη λαχτάρα της μάνας, να αντικρίσει το γιο της νικητή και πιστεύοντας, ότι είχε το δικαίωμα να παραβρίσκεται, αφού εκείνη του είχε εμφυσήσει την αξιακή παιδεία, που τον οδήγησε να γίνει Ολυμπιονίκης, αψήφησε τον κίνδυνο και την απειλή ακόμη και του θανάτου.

Τη στιγμή όμως των πανηγυρισμών, γλίστρησε ο μανδύας της και φανερώθηκε το φύλο της  Η θαρραλέα εκείνη πράξη της Καλλιπάτειρας, που απέφυγε τη σκληρή τιμωρία, επειδή ανήκε σε γενιά Ολυμπιονικών, παραμένει σύμβολο της γυναικείας προσφοράς στον αγώνα για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου, Καλλιπάτειρα, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, δέχθηκε την αντιπροσωπεία του Δ. Σ. της Ι. Ρ. Α. /Τ. Δ. Ηρακλείου, παρέλαβε με μεγάλη χαρά τα περιοδικά μας <Δράση της Ι. Ρ. Α. /Τ. Δ. Ηρακλείου>> και δήλωσε αρωγός στην προσπάθειας μας, χωρίς να αποκλείει την συμμετοχή της σε μελλοντική μας δράση.

 

Για την Τ.Δ. Ηρακλείου

 

 

Ο Πρόεδρος                                                      H Γενική Γραμματέας

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                          Έφη Φλουρή  

 

12.12.2015 096

Με κ. Παναγοπούλου

Rate this post