ΙPA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 64-87 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SOS

ΝΕΑ ΙΡΑ on 6 May , 2015

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας

Την Μ. Τετάρτη 08 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00 στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ γνωστό και ως Παλαί ντε σπορ, συνδιοργανώθηκε από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Τ.Δ. Θεσσαλονίκης και τους Έλληνες Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές, φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ των ομάδων τους, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωρίο SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης.
Όλο το βάρος της διοργάνωσης, ανέλαβε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, με την πολύτιμη βοήθεια από την Ένωση Αστυνομικών εν Αποστρατεία Ν. Θεσσαλονίκης.
Κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο και δείτε όλη την εκδήλωση.
Από νωρίς το μεσημέρι, τόσο το Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους 50 εθελοντές συναδέλφους και μέλη οικογενειών τους (οι οποίοι έφεραν στο στήθος ειδικό καρτελάκι με το σήμα της IPA και την ένδειξη διοργανωτής), βρίσκονταν στον χώρο προσπαθώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Ώρα 17.00 και οι πρώτοι θεατές κατέφθαναν στον χώρο. Ήταν ένα πούλμαν γεμάτο με συναδέλφους από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Τρικάλων και αμέσως κατέφθανε μία άλλη πολυπληθής ομάδα συναδέλφων από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης και την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης.
Η ομάδα συλλογής τροφίμων ήταν έτοιμη και το πρώτο φορτηγό άρχισε να γεμίζει.
Ώρα 18.00 και στην Κεντρική Είσοδο του Σταδίου γίνεται το αδιαχώρητο. Ο κόσμος καταφθάνει σαν κύματα. Η 10 μελής ομάδα συλλογής τροφίμων έχει συσκευάσει μέχρι στιγμής περίπου 200 χαρτοκιβώτια με τρόφιμα και άλλα είδη και το δεύτερο φορτηγό αποχωρεί γεμάτο, για να προσεγγίσει στο χώρο τρίτο φορτηγό, το οποίο γεμίζει γρήγορα και σε λίγο έρχεται το τέταρτο φορτηγό.
Ώρα 18.45 και το τέταρτο φορτηγό έχει γεμίσει ενώ καταφθάνει κόσμος συνεχώς.
Ο επικεφαλής των μέτρων διαβιβάζει στο κέντρο ότι οι θεατές ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 και η ροή συνεχίζεται.
Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του απλού κόσμου. Μία άπορη γυναίκα μου παραδίδει μία νάϋλον τσάντα με τρόφιμα και ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγνώμη καθόσον άπορη δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.
Ώρα 19.10΄ξεκινά η εκδήλωση με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, τον Αρχηγό των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Χρήστο και από τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ.ΜΠΑΣΔΑΡΗ Γεώργιο.
Ακολούθως, όλα τα παιδιά από το SOS μπήκαν στο παρκέ και παρέλαβαν τις λαμπάδες τους και τα δώρα τους, από τους παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων. Την αρχή έκανε ο Νίκος Γκάλης.
Ώρα 19.25΄ με κατάμεστη την Σάλα “Nick Galis Hall” ο αγώνας ξεκινά. Το τζάμπολ κάνει ο Νίκος ΓΚΑΛΗΣ. Το πρώτο ημίχρονο είναι αμφίροπο, αλλά στο Β΄ημίχρονο οι Έλληνες Βετεράνοι με την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη φθάνουν στην νίκη με 87-64.
Στον πάγκο της ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης έκατσε ο προπονητής μπάσκετ Βαγγέλης ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ με την ιδιότητα ως ΓΚΕΣΤ τεχνικός Διευθυντής.
Στο ημίχρονο του αγώνα έγιναν οι ακόλουθες βραβεύσεις:
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αρχηγό της ομάδας των Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Χρήστο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον
προπονητή της ομάδας των Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών κ. Γιάννη ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Νίκο ΓΚΑΛΗ.
Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Νίκος ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Λευτέρη ΚΑΚΙΟΥΣΗ.
Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μπάνε ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ.
Ο Αντιπρόεδρος τηξς Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Ιάκωβος ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ απένειμε τιμητική πλακέτα στον προπονητή της ομάδας μας κ. Μάκη ΚΑΝΕΛΛΗ.
Στην συνέχεια εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος ο κ. Γεώργιος ΜΠΑΣΔΑΡΗΣ απένειμε τιμιτική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Θεσσαλονίκης κ.Γεώργιο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.
Ακολούθως ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου κ. Άκης ΔΡΕΠΑΝΙΔΗΣ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ.
Την εκδήλωση τίμησαν πάρα πολλοί επίσημοι μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βούλα ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νο ΓΙΟΥΤΙΚΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοφάνη ΠΑΠΠΑ, τον π. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη ΨΩΜΙΑΔΗ, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, τον Βουλευτή κ. Σάββα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, τον Βουλευτή κ. Κων/νο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ, τον Βουλευτή κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ, την Βουλευτή κ. Χριστίνα ΤΑΧΙΑΟΥ, τον εκπρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, τον εκπρόσωπο της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, τον εκπρόσωπο του Διοικητή Γ΄Σώματος Στρατού, την Πρόεδρο Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τα Παιδικά Χωριά SOS κ. Ελπίδα ΠΑΝΕΡΑ, τον εκπρόσωπο του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗ και σύσσωμη την Αστυνομική ηγεσία του Νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΣΟΦΙΟ ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βασίλειο ΜΩΫΣΙΔΗ, τον Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ. Θεόδωρο ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ και τους Δ/ντές: Ασφάλειας-Αστυνομίας-Άμεσης Δράσης-Τροχαίας-Αστυν. Επιχειρήσεων-Αλλοδαπών-Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης-ΥΕΕΒΕ-ΥΤΕΒΕ και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί, η παρουσία του Προέδρου Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Σάββα ΛΟΡΤΟΥ, ο Υπεύθυνος Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κ. Νίκος ΚΕΡΑΜΕΑΣ, το Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέας ΠΕΡΡΩΣΤΗΣ, ο Δ/ντής του Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ κ. Γιωργής ΜΠΟΥΣΒΑΡΟΣ, ο Διοικητής του Αλεξάνδρειου Μελάθρου κ. Κώστας ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ κ. Λευτέρης ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μπάνε ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ο οποίος αγωνίσθηκε με τους Βετεράνους, ο Προπονητής της ΚΑΕ Τρικάλων κ. Κώστας ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ, η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 κ. Φανή ΧΑΛΚΙΑ.
Ακόμη παρόντες ήταν: Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικων Ξάνθης κ. Χρήστος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αποστράτων Ξάνθης κ. Φάνης ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας κ. Μενέλαος ΧΑΨΑΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής και Ταμίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος ΔΕΑ κ. Βασίλειος ΠΑΠΠΑΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικκών Ορεστιάδας και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος ΔΕΑ κ. Κων/νος ΛΥΤΡΑΣ, το Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος ΔΕΑ κ. Παντελής ΧΡΑΠΑΣ, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας κ. Παύλος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Σερρών κ. Στέργιος ΣΤΑΝΓΚΟΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας κ. Γεώργιος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων κ. Κώστας ΘΕΟΧΑΡΗΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Καρδίτσας κ. Γεώργιος ΖΑΡΧΑΝΗΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αρκαδίας κ. Σωτήριος ΚΑΣΙΜΟΣ, Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας κ. Θέμις ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ με σύσσωμο το Δ.Σ.,  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος ΣΑΚΟΝΙΔΗΣ με σύσσωμο το Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυριάκος ΤΥΦΕΚΕΣ, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων Πολιτικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών, Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Συνδικαλιστικών Παρατάξεων ΣΚΑΥ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΑΣΠΙΔΑ-ΑΣΠΑ και ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, καθώς και από την Αθλητική Ένωση Παράρτημα Β. Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια των ταϊμ άουτ και του ημιχρόνου, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος κ. Βένης Γεώργιος, ανακοίνωσε όλους τους παρευρισκόμενους επισήμους στην εκδήλωση, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.
Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο κ. Νίκος ΓΚΑΛΗΣ δεν προλάβαινε να φωτογραφίζεται με τα παιδιά που ήρθαν στην εκδήλωση και να δίνει αυτόγραφα.
Στο τέλος του αγώνα όλοι είχαν την ευκαιρία να βγουν μια φωτογραφία με τους αγαπημένους τους μπασκετμπολίστες.
Η ατμόσφαιρα σίγουρα ήταν ζηλευτή όχι μόνο για τις ομάδες μπάσκετ, αλλά και για όλα τα αθλήματα.
Ήταν μια εκδήλωση πρωτοφανής, που όμοιά της δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι είχαν μόνο λόγια ικανοποίησης, αγάπης και θαυμασμού.
Την εκδήλωση κάλυψαν όλα τα ΜΜΕ με τα πιο ευνοϊκά σχόλια για την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών. Ρεπορτάζ στα μεγάλα κανάλια ΝΕΤ-ΑΝΤΕΝΑ-ΣΚΑΙ-ΑΛΦΑ,MEGA, ενώ εκτεταμένα ρεπορτάζ και βίντεο προβλήθηκαν στα Τοπικά Κανάλια, μεγάλες αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε όλο τον αθλητικό τύπο με πρωτοσέλιδα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: Προπονητής: Γιάννης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
Έπαιξαν οι: ΛΙΑΔΕΛΗΣ – ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ – ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ – ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ – ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – ΛΑΠΠΑΣ – ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ – ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ – ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ – ΡΕΝΤΖΙΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ – ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΣ – ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (I.P.A.): Προπονητής: Μάκης ΚΑΝΕΛΛΗΣ.
Έπαιξαν οι: ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΔΗΣ – ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ – ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ – ΤΟΥΒΕΝΤΣΙΔΗΣ – ΚΟΥΡΓΙΑΝΙΔΗΣ – ΤΣΑΒΛΙΔΗΣ – ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ – ΚΟΥΡΟΥΤΖΙΔΗΣ – ΤΣΙΑΤΣΟΣ – ΤΟΥΡΟΥΤΟΥΤΟΥΔΗΣ – ΒΕΡΡΑΣ – ΖΑΧΑΡΙΟΓΛΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΑΚΑΚΗΣ – ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ – ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ – ΧΥΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΟΣ – ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ – ΚΟΥΡΕΛΑΣ.
ΔΙΑΤΗΤΕΣ: ΚΑΡΑΚΟΝΤΙΝΟΣ ΣΤ. – ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΧΡ. – ΜΟΣΧΟΤΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. και οι Βετεράνοι: ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ΚΟΥΛΕΛΗ Δήμητρα και ΚΟΥΛΙΑΣ Γεώργιος. ΑΝΤ/ΠΟΣ ο ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ Γεώργιος
Παρουσιαστής της εκδήλωσης: Ο Δημοσιογράφος και παραγωγός κ. Γεώργιος ΒΕΝΗΣ

pal2

pal12

pal14

pal38

tx9

Rate this post