Μεγαλειώδης πρεμιέρα για την Κόμισσα της Φάμπρικας

Το πανέμορφο νησί της Λέρου επιλέχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ο τόπος που δόθηκε η πρεμιέρα της νέας παράστασης που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Αρχηγείου, την «Κόμισσα της Φάμπρικας».

         Πρόκειται φυσικά για την περίφημη κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη, η οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο και μέσα από σπαρταριστές σκηνές παρεξηγήσεων τα δρώμενα της δεκαετίας του ’60. Μέσα από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Μπασιάκου, οι αστυνομικοί – ηθοποιοί ξεδιπλώνουν το υποκριτικό τους ταλέντο και χαρίζουν στους θεατές ωραίες στιγμές, κερδίζοντας δικαίως στο τέλος το αυθόρμητο χειροκρότημα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η παρουσία του Κυριάκου Κάρκαλη, υπεύθυνου διεθνών σχέσεων του εθνικού μας τμήματος, ο οποίος ερμηνεύει υπέροχα το ρόλο του αστυνομικού Χρήστου Δελημάνη. Σταθερές αξίες της θεατρικής ομάδας φυσικά παραμένουν οι Βάσω Λαμπριανίδου και Δημήτρης Ζτούπης, ως Σοφία και διαρρήκτης Χρήστος Δελημάνης αντίστοιχα, ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις η Μαρία Ρηγοπούλου, ως Στασούλα, στην παρθενική της εμφάνιση με την θεατρική ομάδα. Πάντως, γενικότερα, η παρουσία της θεατρικής ομάδας κινείται σε υψηλά επίπεδα, πλησιάζοντας τα στάνταρ επαγγελματικών θιάσων, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα σκηνικά και τα κοστούμια των ηθοποιών.

         Σ’ αυτή την πρώτη εμφάνιση, η θεατρική ομάδα είχε την ευκαιρία να παίξει σε ένα κατάμεστο θέατρο και μπροστά σε ένα κοινό που έδειξε την εκτίμηση του στην προσπάθεια επιβραβεύοντας την με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Η Λέρος κινήθηκε στους ρυθμούς της πρεμιέρας που πραγματοποιήθηκε στο νησί και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Το τόνισαν άλλωστε στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος, κ. Μιχάλης Κόλιας και ο Έπαρχος Καλύμνου, κ. Γιάννης Θεμέλαρος, οι οποίοι καλωσόρισαν με θέρμη τη θεατρική ομάδα και εξέφρασαν τη χαρά τους για το γεγονός ότι η Λέρος επιλέχθηκε για την πρεμιέρα του έργου. Τους θεατές καλωσόρισε ο Διευθυντής Αστυνομίας Β’ Δωδεκανήσου, Α/Δ Κωνσταντίνος Κοκορόσκος, ο οποίος επίσης μετέφερε στους θεατές μηνύματα της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντ/γου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

          Μεγάλοι υποστηρικτές της θεατρικής ομάδας είναι η Π.Ο.ΑΣ.Υ και η Π.Ο.ΑΞΙ.Α., με τον Πρόεδρο της πρώτης, κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, να τιμά με την παρουσία του την εκδήλωση. Επίσης παρευρέθηκαν από την IPA ο Πρόεδρος της τοπικής μας διοίκησης, κ. Γιώργος Ζαρχανής και ο αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Δ. Ακαρνανίας, κ. Δήμος Ταμπακέλης. Στο περιθώριο της πρεμιέρας δόθηκε φυσικά από την τοπική μας διοίκηση πρόσκληση για την Καρδίτσα, τόσο στην θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., όσο και στην περίφημη θεατρική ομάδα ΘέατροPOLICE, που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια η Τ.Δ. Ακαρνανίας.

          Η «Κόμισσα της Φάμπρικας» το προσεχές διάστημα θα ανέβει στη Σάμο, την Αθήνα και σε άλλα μέρη της χώρας.