Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου γιορτάστηκαν και στη χώρα μας οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days).

          Οι ΕΗΠΚ είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν και οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση με το σύνθημα, Ευρώπη: η κοινή μας κληρονομιά. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες στους πολίτες για να επισκεφθούν κτίρια, μνημεία και τοποθεσίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες συνήθως στο κοινό. Αποσκοπεί στη διεύρυνση της πρόσβασης και την πρόνοια για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Αυτά τα γεγονότα είναι επίσης γνωστά ως Ημέρες Ανοιχτών Θυρών ή απλά Ανοιχτές Ημέρες στις αγγλόφωνες χώρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε στη Γαλλία το 1984, με τη La Journée Portes Ouvertes.

         Η τοπική μας διοίκηση, στα πλαίσια της πολιτιστικής της δράσης και έχοντας πρόθεση να εισάγει τα μέλη της στη φιλοσοφία αυτής της μεγάλης γιορτής, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πολύ ωραία ξενάγηση από τους υπεύθυνους του Μουσείου και να θαυμάσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

         Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Μουσείου για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Η τοπική μας διοίκηση επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη βελτίωση της επαφής των μελών της με το πολιτιστικό γίγνεσθαι και την ανάδειξη των μνημείων και δράσεων πολιτισμού της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις, απευθυνόμενες σε μέλη και φίλους, και τις οικογένειες τους.

                                                                            

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

5/5 - (1 vote)