Οδηγώντας για την “Ζωή”

Μεγάλος Διαγωνισμός: Κερδίστε δέκα Εγχειρίδια και δέκα κωδικούς ενεργοποίησης της εφαρμογής

Ένα καινούριο και σπουδαίο έργο φέρνει στη διάθεση μας ο Κώστας Τριανταφύλλου, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Υπαρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Πρόκειται για ένα  σύγχρονο  βοήθημα  που εμπεριέχει με τρόπο συνοπτικό και συγκροτημένο   βασικές γνώσεις  και οδηγίες   πάνω σε θέματα οδικής συμπεριφοράς, επικαιροποιημένο αλλά και  παιδαγωγικά ωφέλιμο γιατί απαντάει όχι μόνο στις εκπαιδευτικές, αλλά και  στις επαγγελματικές  ανάγκες των  Αστυνομικών.

Δεν είναι υπερβολή ότι η Χώρα μας βιώνει έναν ακήρυχτο πόλεμο, καθώς μια κωμόπολη σβήνει κάθε χρόνο από τον χάρτη και δεν είναι ψέμα ότι εξακολουθεί  να βρίσκεται στις χαμηλότερες βαθμίδες ως προς το επίπεδο οδικής ασφάλειας, συγκριτικά με τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του νέου  πονήματος είναι ο κάθε Αστυνομικός και όχι μόνο, αφ’ ενός μεν να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στην αποστολή του, αφ’ ετέρου δε ως  οδηγός να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις, καθόσον όπως διαπιστώνεται καθημερινά ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει από πλευράς οδικών διατάξεων,  να μάθει τα δικαιώματά του  και τις υποχρεώσεις του στον δρόμο, αλλάζοντας έτσι νοοτροπία,  συμβάλλοντας  και αυτός με τη σειρά του  στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που χρόνια τώρα επιφέρουν οδυνηρά αποτελέσματα για το άτομο, την κοινωνία και την Πολιτεία.

Η νέα προσπάθεια που έχει τη μορφή εγχειριδίου, αναλύει ζητήματα σχετικά με:

  • Τη σχέση τροχονόμου – παραβάτη
  • Την ψυχολογία του ελεγχόμενου οδηγού και του τροχονόμου
  • Τις Βασικές Υποχρεώσεις των οδηγών
  • Πρακτικές συμβουλές κατά τη διενέργεια των τροχονομικών ελέγχων
  • Τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • Τα προβλεπόμενα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα και μέτρα (αφαίρεση αδειών, βαθμοί POINT-SYSTEM κτλ.)
  • Παράγοντες και αίτια τροχαίων ατυχημάτων
  • Τροχαία ατυχήματα με υπηρεσιακά οχήματα
  • Νομοθεσία Οχημάτων (π.χ. ΙΧΕ, ΤΑΧΙ, φορτηγά, λεωφορεία, σχολικά, αγροτικά, μηχανήματα έργων κλπ.) καθώς και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα 
  • Τις Πινακίδες Σημάνσεως Οδών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, θα είναι αν όχι κατηγορούμενος, βασικός μάρτυρας στο δικαστήριο   και ωφέλιμο είναι να ξέρει ο καθένας από μας «που βάζει την υπογραφή του».

Η νέα δημιουργία των Κώστα & Παναγιώτη Τριανταφύλλου συνοδεύεται και από μια καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android, η οποία είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και φυσικά τα δεδομένα της ανανεώνονται συνεχώς, αποτελώντας τον καλύτερο βοηθό του Αστυνομικού που βρίσκεται στον δρόμο αλλά και όποιου άλλου ενδιαφέρεται να είναι ενημερωμένος. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Play Store και στον σύνδεσμο https://proanakrisi.gr/driving_for_life_app/

 

Το νέο αυτό εγχειρίδιο (μαζί με τη σχετική εφαρμογή) έρχεται να συμπληρώσει το πλούσιο έργο του Κώστα Τριανταφύλλου και είναι στη διάθεση όλων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα https://proanakrisi.gr/ και στα ανάλογα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην παραπάνω ιστοσελίδα, θα βρείτε ελεύθερα πλούσιο περιεχόμενο που καλύπτει πολλές από τις καθημερινές ανάγκες του σύγχρονου αστυνομικού.

Μπορείτε να πάρετε μέρος στην μεγάλη κλήρωση, δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από τους λογαριασμούς Ipa Karditsa και Proanakrisi ή Αστυνομική Προανάκριση, σε Facebook και Instagram. Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Rate this post