Ο Τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Τ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας επισκέφθηκε πρόσφατα ο συντοπίτης μας κ. Γεώργιος Καραμίτζιος, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Αγιοπηγή Καρδίτσας, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Λαογραφικού Μουσείου Φαναρίου κ. Απόστολο Φλωρίδη.

Ο κ. Καραμίτζιος, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών του Σώματος της Αστυνομίας Πόλεων, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον ιδρυτή του Μουσείου κ. Δημήτριο Καλλιαντζή και να θαυμάσει την πληθώρα των μουσειακών εκθεμάτων, τα οποία προσδιορίζουν και επιβεβαιώνουν την διαχρονικής αξίας ιστορική πορεία και προσφορά των καταργηθέντων Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων.

Ο επισκέπτης του Μουσείου, ανώτατος Αξιωματικός ε.α., συνεχάρη τον ιδρυτή για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει αυτό το Κέντρο Ιστορικής Έρευνας και προσφοράς, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κοσμεί την πόλη μας και είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο και για το λόγο αυτό με μεγάλη του ευχαρίστηση προσέφερε μία πλήρη χειμερινή στολή Αστυνομικού Διευθυντή Α΄ Τάξεως της Αστυνομίας Πόλεων και παλαιά, συλλεκτικά βιβλία. Ως αντιπροσφορά ελαχίστη του δόθηκε ένα αναμνηστικό πιάτο τοίχου με τον επίσημο θυρεό του Μουσείου μας.

Η τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.), εκφράζει ευχαριστίες προς το πρόσωπο του κ. Καραμίτζιου για την ευγενή προσφορά του, αλλά και για τις προσφερθείσες πολυετείς υπηρεσίες του στο ένδοξο Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων.

Servo per amikeco

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής               Νικόλαος Γούσιας

Καραμίντζιος_700