Παιδικά βιβλία για τα παιδιά του Δαμασίου

Με πολύ μεγάλη χαρά οι θεσσαλικές τοπικές διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της συναδέλφου, μέλους της ΙΡΑ Λάρισας, κ. Δέσποινας Γκουτζολίκα για τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων που θα γεμίσουν την παιδική βιβλιοθήκη του νέου δημοτικού σχολείου  Δαμασίου, το οποίο πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση του παλιού σχολείου που κατέρρευσε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας.

        Πλήθος εθελοντικών δράσεων αναπτύχθηκαν αμέσως την καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος και μια από τις πιο όμορφες ήταν αυτή που ανέλαβε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και αστυνομικός, Δέσποινα Γκουτζολίκα. Με την ανακοίνωση της προσπάθειας της να συγκεντρωθούν παιδικά βιβλία για τη νέα βιβλιοθήκη, πολλοί φορείς, εκδοτικοί οίκοι, αλλά και ιδιώτες εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν. Ήδη, από τις πρώτες κιόλας μέρες, οι θεσσαλικές τοπικές διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών συνεργάστηκαν και με κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν. Κατόπιν αυτού του καλέσματος, εκδηλώθηκε επίσης μεγάλη πρόθεση συμμετοχής και έτσι συγκεντρώθηκαν πολλά παιδικά βιβλία, τα οποία προήλθαν από συναδέλφους αστυνομικούς απ’ όλη τη Θεσσαλία. Σημαντική ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας και από τις τοπικές διοικήσεις ΙΡΑ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, όπως και από το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας.

        Όλα τα συγκεντρωθέντα βιβλία παραδόθηκαν στην κ. Γκουτζολίκα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, στη Λάρισα, από τους προέδρους των τοπικών διοικήσεων Λάρισας, κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα,  Τρικάλων, κ. Αλέξανδρο Αγραφιώτη και Καρδίτσας, κ. Γεώργιο Ζαρχανή, ενώ λόγω έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης δεν κατάφερε να δώσει το παρών ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Μαγνησίας, κ. Στέφανος Καρκάλης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσία του υπευθύνου διεθνών σχέσεων του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ, κ. Αχιλλέα Μπέγα και της κ. Ανθής Νάστα, αντιπροέδρου της ΙΡΑ Αλεξανδρούπολης.

         Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι μια εθελοντική ένωση αστυνομικών που χαρακτηρίζεται από έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Σε κάθε ανάλογη δράση ανακούφισης των συνανθρώπων μας και βελτίωσης των όρων της καθημερινότητας τους θα είναι πάντοτε αρωγός αλληλεγγύης, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Άλλωστε το σύνθημα της είναι ‘Servo per Amikeco’, δηλαδή «Υπηρετώ δια της Φιλίας».

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Rate this post