Παρουσίαση Παραμυθιού της Δέσποινας Γκουτζολίκα στο Παυσίλυπο

Την ερχόμενη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 τις 6.00′ μ.μ. στο παυσίλυπο η τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα πλαίσια της επετείου των 30 χρόνων λειτουργίας της διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του παραμυθιού “Τι φοβάται η Τυτώ” της Δέσποινας Γκουτζολίκα. 

Συνδιοργανωτής και αρωγός της εκδήλωσης είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας ενώ θα προλογίσει η Δρ. Γιαννακού Μαρία, Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.

Ποιά είναι η συγγραφέας:

Η Δέσποινα Γκουτζολίκα γεννήθηκε σε ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες του Κισσάβου, το Ομόλιο. Όταν ήταν παιδί, είχε την τύχη να ακούσει αμέτρητα παραμύθια από την καλή της γιαγιά –παραμύθια πότε για μικρούς και πότε για μεγάλους, άλλοτε συναρπαστικά και άλλοτε συγκινητικά. Όπως η ίδια έχει πει, όλα αυτά τα παραμύθια τα κράτησε καλά στην άκρη του  μυαλού της και τώρα ήρθε η ώρα να τα χαρίσει, μαζί με τα δικά της, στους μικρούς της γιους αλλά και σε όλα τα παιδιά. Όνειρό της είναι να συνεχίσει να διηγείται παραμυθένιες ιστορίες σε όλον τον κόσμο… για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. To πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Ο φύλακας Άγγελος” εκδόθηκε το 2015 από την Ήρα Εκδοτική, ακλούθησαν το  «Ουπς.. ένα ροζ χταπόδι στον ωκεανό» , «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια» και το τέταρτο παραμύθι της με τίτλο «Τι φοβάται η Τυτώ». 

«Τι φοβάται η Τυτώ»

Το τέταρτο κατά σειρά παιδικό βιβλίο κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2018  και το θέμα που πραγματεύεται , όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του   είναι ο φόβος. Ποιες είναι οι αιτίες που δημιουργούν και συντηρούν τις διάφορες φοβίες και τα άγχη στα παιδιά; Ποια είναι τα συμπτώματα που αναπτύσσουν τα παιδιά ως απάντηση στους φόβους τους; Πώς μπορούν οι γονείς να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα των παιδιών τους, αλλά και να τα καθοδηγήσουν προς μια αποτελεσματική επίλυση των ψυχολογικών τους δυσκολιών;

 

 

 

Rate this post