Παρουσίαση του βιβλίου “Λέγοντας Αλήθειες” του Νικόλαου Καραφυλλίδη στη Λάρισα

Στην Λάρισα στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Νικόλαου Καραφυλλίδη αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ “Λέγοντας Αλήθειες”.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Σδρόλιας Λάμπρος Αντίπρύτανης Εκπαίδευσης Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας – Συγγραφέας, Πραντσουλίδης Ευριπίδης Παιδοχειρούργος – Συγγραφέας και Γιαννάκου Μαρία , Διδάκτωρ Ψυχολογίας – Ψυχολόγος Ελληνικής Αστυνομίας. Την παρουσίαση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γκαιστάς Κωνσταντίνος.

Η πλοκή του έργου:

«Η εκδρομή στο Άγιο Όρος μιας παρέας θα φέρει τον αντισυμβατικό Λευτέρη απέναντι σε ένα μοναχό που ζει ως αποκομμένος ερημίτης σε κελί της Αθωνικής Πολιτείας.

Χρόνια μετά, σε ορεινό χωριό της βόρειας Εύβοιας λαμβάνουν χώρα ανεξήγητα γεγονότα που, μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης, θα ανασύρουν στην επιφάνεια αλήθειες και θολές καταστάσεις. Αμηχανία και έντονο παρασκήνιο εισβάλλουν στην απλή και συνάμα προβλέψιμη καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι για τριάντα και πλέον ημέρες, έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρες και ανατρεπτικές για τα δεδομένα τους εμπειρίες.
Μπορεί η συγγνώμη να διορθώσει μεγάλα λάθη; Μπορεί η απουσία της να διαλύσει όνειρα; Γίνονται θαύματα; Καταιγιστικές εξελίξεις και ακατανόητα περιστατικά που περιστρέφονται γύρω από το μυστηριώδη και απόρρητο κόσμο της εξομολόγησης, έχοντας ως βάση την ελληνική ύπαιθρο και το Άγιο Όρος».