Ποιητική συλλογή της ΙΡΑ

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε από  το Εθνικό Τμήμα της ΙΡΑ την παρουσίαση της πρώτης έκδοσης της ιστορίας του, που είναι η ποιητική συλλογή «Servo per amikeco – ένα μπουκέτο λέξεις και συναισθήματα». Πρόκειται για μια συλλογή ποιημάτων  που δημιούργησαν δέκα μέλη της Ένωσης και είναι τα περισσότερα από αυτά ιδιαίτερα αξιόλογα. Οι ποιητές – δημιουργοί είναι οι: Θωμαή Γιαννακοπούλου, Μάκη Καλλιτσάρη, Χρήστο Κοντάκο, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, Μίνα Παπανικολάου, Βασίλειο Παππά, Κωνσταντίνο Παρδάλη, Ροζαλία Μιχαλάτου, Θεόδωρο Τρυφέρη και Σπύρο Φώτογλου.

Η συλλογή έχει αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από όσους μέχρι στιγμής τη διάβασαν.

Η τοπική μας διοίκηση απευθύνθηκε στον συμπολίτη ποιητή κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, ο οποίος είναι επίσης και Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, μιας Ένωσης η οποία έχει υποστηρίξει θερμά τις πολιτιστικές δράσεις της τοπικής μας διοίκησης.

Ο Μανώλης, αφού μελέτησε σε βάθος τα ποιήματα της συλλογής συνέγραψε για αυτά ένα σημείωμα, ένα μικρό ποίημα στην ουσία, συνθέτοντας φράσεις που περιέχονται στη συλλογή. Με πολύ ενδιαφέρον και μεγάλη εκτίμηση το παραλάβαμε και το δημοσιεύουμε, ενώ δωρίσαμε στον ίδιο ένα αντίτυπο της συλλογής, το οποίο δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση.

«Με ένα μπουκέτο συναισθήματα κι ατέλειωτες λέξεις, φανερώνω τους άσσους μου.  Αλλάζεις  αθόρυβα αλλάζεις  γενναία. Απ τα ανοιχτό παράθυρο της θάλασσας  σαν άγγελος στρατιώτης. Λυσσασμένα θηρία οι σιωπές. Μυθικά βιβλία οι ηδονές. Σαν μια ξεκούρδιστη κιθάρα, σε ένα χαρτόκουτο κόσμο. Αναζητώ την αλήθεια μέσα στα χρώματα. Στο φίλημα του ουρανού. Κι όλα πλεγμένα απ τις άκρες των χειλιών της ζωής μας.

Θα είμαι πάντα εδώ. Γιατί μαζί σου μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος όπως κι εσύ.

Σας ευχαριστώ για το μπουκέτο με τα συναισθήματα και για τις λέξεις που κρύβαμε.»

 Μανώλης  Στεργιόπουλος.

 

Κατεβάστε την συλλογή από εδώ.

 

Παραθέτουμε δύο από τα πιο ενδιαφέροντα ποιήματα της συλλογής.syllogi1 syllogi2 syllogi3 foto_manolis

4.9/5 - (8 votes)