Πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της I.P.A. Ηρακλείου στο Α.Τ. Βιάννου Ηρακλείου

ΝΕΑ ΙΡΑ on 26 Jun , 2017

Μέσα σε κλίμα διαλόγου, αλληλοκατανόησης και αμοιβαίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία η ανοικτή συνεδρίαση της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου την Κυριακή 25/06/2017 και ώρα 13:00 στο Α.Τ. Βιάννου. 

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που περιελάμβαναν την ενημέρωση των συναδέλφων για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσης, τα περί του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου και του Ελληνικού Τμήματος και προ τρέψαμε για την συμμετοχή τους στη 3η συνάντηση Βαλτικών χωρών και χωρών της Αδριατικής  στη Βεργίνα  Ημαθίας.

Περαιτέρω, τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας της Ένωσης -σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο- με τους φορείς του Δήμου Βιάννου προς όφελος των συναδέλφων και της περιοχής.

Από τον ιστορικό τούτο τόπο ανακοινώθηκε το  καταστατικό της Τ.Δ. Ηρακλείου και ξεκίνησε η συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών. (θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε νεότερη ανακοίνωση μας.)

Απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Διοικητή του Α.Τ. Βιάννου κ. Ευάγγελο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ, το λάβαρο της Ένωσης στον Γραμματέα κ. Ιωάννη ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗ, προσφέρθηκε το καπέλο της Ένωσης στον κ. Αντρέα ΑΒΑΝΙΔΗ ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν τα περιοδικά της Ένωσης «Δράση της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου».

Δηλωτικό μάλιστα της σημασίας που εδόθη στη συνάντηση είναι πως, οι συνάδελφοι, εκτιμώντας τη θετική δράση της Τοπικής Διοίκησης προέβησαν στην εγγραφή όλων όσων εκ των συμμετεχόντων δεν ήταν μέλη της Ένωσης.

Πριν δε την έναρξη του Δ.Σ. τα μέλη του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου μαζί με τους συναδέλφους του Α.Τ. Βιάννου, επισκέφθηκαν το μνημείο των πεσόντων που σχετίζεται με τις μαζικές εκτελέσεις των κατοίκων από μονάδες της Βερμάχτ στις 14-16 Σεπτεμβρίου του 1943, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους (καταγεγραμμένα) 461 άτομα.

Καταληκτικά, τα μέλη του Δ.Σ. αναχώρησαν για το Ηράκλειο, πραγματοποιώντας μικρή στάση στο Βαχό Βιάννου.

Δοθείσης της αφορμής, η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, εκφράζει ένα μεγάλο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω για την συμμετοχή και την στήριξη της στην προσπάθεια της αυτή και επιφυλάσσεται για ενεργότερη μελλοντική συμμετοχή

 

 

 

Για την  Τ.Δ. Ηρακλείου   

 

         Ο Πρόεδρος                                             H Γενική Γραμματέας

     Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                      Έφη Φλουρή    

Rate this post