Προσκυνηματική εκδρομή στο Λιτόχωρο – ΙΡΑ Τ.Δ. Ξάνθης

ΝΕΑ ΙΡΑ on 5 Apr , 2019
Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών με την ΙΡΑ Ξάνθης  πραγματοποίησαν ημερήσια προσκυνηματική  εκδρομή στο Λιτόχωρο,όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των υπέρ Πατρίδος φονευθέντων στη μάχη του Λιτοχώρου την 30/31 Μαρτίου 1946 .

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτόχωρου, παρουσία  Αστυνομικών, Στρατιωτικών και φίλων από όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην τελετή, μετέβησαν, από την εκκλησία στην Κεντρική Πλατεία Λιτοχώρου όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων του Λιτόχωρου και σε μια άκρως συγκινητική εκδήλωση εψάλλει  τρισάγιο, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμος  από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης Ανθ/στη Χωροφυλακής  95 χρονών σήμερα, κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Νικόλαο ο οποίος δεν παρευρέθη για λόγους υγείας (την επιστολή διάβασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Τρικάλων) ενώ στο ιστορικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας Ν. Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, που κάθε χρόνο παρουσιάζει πολλές λεπτομέρειες από εκείνη την νύχτα και όσα επακολούθησαν. . Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο τον οποίο έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ενώ για πρώτη φορά ακούσθηκε ο ύμνος της μάχης του Λιτοχώρου και του Μακρυγιάννη.
Στεφάνια κατέθεσαν δεκάδες οργανώσεις. Το στεφάνι από μέρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και της ΙΡΑ Ξάνθης  κατέθεσε ο Πρόεδρος και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα, Καραμπιπέρης Θεοφάνης.
Μετά το πέρας της τελετής οι εκδρομείς επισκεφθήκαμε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και στην συνέχεια γευματίσαμε σε ταβέρνα της Κατερίνης. Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην Ξάνθη με τις καλύτερες εντυπώσεις και ικανοποιημένοι ότι για άλλη μία χρονιά τελέσαν το καθήκον τους έναντι των φονευθέντων ηρώων συναδέλφων τους.
Rate this post