Στα 92 του χρόνια έγινε μέλος της ΙΡΑ

Σε μια ιστορική και, ταυτόχρονα, συγκινητική στιγμή για την ΙΡΑ ο 92χρονος κ. Ηλίας Χασιώτης, Μοίραρχος ε.α. της Ελληνικής Χωροφυλακής, έγινε μέλος της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας ΙΡΑ. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 έγινε η επίσημη συνάντηση, που ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων επαφών μας, στον πλέον κατάλληλο χώρο, το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας.

Εκεί, ο απόμαχος Αξιωματικός εντυπωσίασε με τις αφηγήσεις του, σχετικά με διάφορα περιστατικά και συμβάντα της καριέρας του, ενώ και ο ίδιος δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου, όπου τον ξενάγησε ο ιδρυτής κ. Δημήτριος Καλλιαντζής.

Ο κύριος Ηλίας, που είναι ακμαιότατος παρά την προχωρημένη ηλικία του και με διαύγεια μυαλού που εντυπωσιάζει, συγκινημένος από εκθέματα που του θύμιζαν την πολύχρονη καριέρα του υποσχέθηκε να δωρίσει στην τοπική μας το χιτώνιο της στολής, που φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού στην οικία του και δέχτηκε να καταγραφούν οι αφηγήσεις του, με απώτερο σκοπό να διασωθούν ως ιστορικά ντοκουμέντα.

Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας αισθάνεται ιδιαίτερη υπηρηφάνεια για την προσθήκη του νέου μέλους στους κόλπους της και προσδοκά στο άμεσο μέλλον να ενισχυθούν οι δεσμοί των εν ενεργεία μελών με τους απόστρατους – παλαιά μέλη, καθώς είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να το πετύχει αυτό.

 

  • Ο κ. Σέμπρος, Πατήρ Νικόλαος, κ. Ζαρχανής, κ. Καλλιαντζής μαζί με τον κ. Ηλία
Rate this post