Συμμετοχή της Τ.Δ. Καστοριάς (ΙΡΑ) στο 14° διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος “OlympusMarathon

ΝΕΑ ΙΡΑ on 11 Jul , 2017

Την 24η Ιουνίου 2017 στο Λιτόχωρο Πιερίας πραγματοποιήθηκε ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου τα τελευταία 14 χρόνια, ένας ορεινός αγώνας που μπορεί να χαρακτηριστεί πολυπολιτισμικός πλέον, με δεκάδες αθλητές του εξωτερικού. 0 ορεινός μαραθώνιος “OlympusMarathon” συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCOως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς»

Η 14η διοργάνωση “OlympusMarathon2017”, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τερματισμό στο Λιτόχωρο, έχει συνολικό μήκος διαδρομής 44 kmμε θετική υψομετρική ανάβαση +3.300 m. Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχε και η Τοπική Διοίκηση Καστοριάς της Δ.Ε.Α. (ΙΡΑ] με το μέλος της Λαγό Ευστάθιο, ο οποίος αγωνίστηκε με τα διακριτικά της ένωσής μας. Τον ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του και τον συγχαίρουμε για τον τερματισμό του μέσα στους 100 πρώτους αθλητές (800 άτομα συμμετοχή), που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή των 44km.

Ως ελάχιστη έκφραση συγχαρητηρίων ήταν να καλύψουμε τα έξοδα συμμετοχής του.Τέτοιες συμμετοχές μελών μας σε δραστηριότητες με διεθνή ακτινοβολία, προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προβάλλουν τις αέναες αξίες του πολιτισμού όπως συμμετοχή, ομόνοια, ισότητα, συνεργασία, άμιλλα και τιμούν τόσο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και την Τοπικής μας Διοίκηση.

Ο πρόεδρος                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Πέτρος Τσιόλας                                                                            Γιώργος Κωστάκης