Συνάντηση αστυφυλάκων της “πρώτης σειράς πανελληνίων” στην σχολή αστυφυλάκων Καρδίτσας

Στις 26 Μαρτίου η Σχολή Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα, έζησε για λίγο στιγμές από το χαρούμενο χθες, τότε που γέμιζε από τη ζωντάνια των νεαρών που είχαν εισαχθεί για να εκπαιδευτούν και να εξέλθουν στη συνέχεια ως Αστυφύλακες, έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θα έφερνε η ζωή στο διάβα τους. Τότε που, γεμάτοι όνειρα και σχέδια για το μέλλον, έφυγαν αμούστακα παιδιά από τα σπίτια τους και φόρεσαν τη στολή του Έλληνα Αστυνομικού στο σώμα τους και το αίσθημα του καθήκοντος στην καρδιά τους.

Εξήντα περίπου αστυνομικοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέλη της επονομαζόμενης και «πρώτης σειράς πανελληνίων», συναντήθηκαν με την ευκαιρία συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την εισαγωγή τους και γεμάτοι συγκίνηση θυμήθηκαν εκείνες τις στιγμές που έχουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους.

Με επιμέλεια του υπευθύνου της Σχολής Ανθ/μου κ. Ρίζου Θεόδωρου είχε ετοιμαστεί από νωρίς για την υποδοχή. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο τότε Διοικητής της Σχολής Υ/γος ε.α. κ. Καλλιαντζής Δημήτριος, ο οποίος με μεγάλη χαρά αντίκριζε τους καρπούς των τότε κόπων του να πιάνουν τόπο και τα τότε παιδιά σήμερα να είναι σωστοί άντρες. Το ίδιο συναίσθημα είχαν και όσοι από τους τότε εκπαιδευτές παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν όλοι στο προαύλιο και έγινε το τυπικό προσκλητήριο και η πρωινή αναφορά, όπως τότε. Εκεί δέχθηκαν και το επίσημο καλωσόρισμα του Διοικητή τους. Στη συνέχεια, μπροστά στο εικονοστάσι του Αγ. Αρτεμίου, το οποίο ανεγέρθηκε με δικές τους δαπάνες και δαπάνες του μόνιμου προσωπικού, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από συνάδελφο ιερέα π. Νικόλαο Δαλαγιώργο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τα των πεσόντων συναδέλφων. Μετά τη δέηση και την τήρηση ενός λεπτού σιγής, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους χώρους της Σχολής και θυμήθηκαν τα χρόνια που πέρασαν εκεί εκπαιδευόμενοι.

Ακολούθως όλοι μαζί πήγαν στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πλούσια συλλογή στολών και άλλων εκθεμάτων. Η μέρα έκλεισε με μια όμορφη βραδιά σε ταβέρνα της περιοχής μας.

Την τοπική μας διοίκηση εκπροσώπησε ο Αναπλ. Ταμίας κ. Βασίλειος Μαυρόπουλος.

 

4/5 - (1 vote)