Συνδιοργανωτές της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

«Η οικολογία είναι στάση ζωής».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το τετραήμερο από 18 έως 21 Σεπτέμβρη 2014, από την ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας με συνδιοργανωτή μεταξύ άλλων και την τοπική μας Διοίκηση. Μαζί, συνδιοργάνωσαν τη φετινή Γιορτή, που έχει γίνει πλέον θεσμός με πανελλήνια αναγνώριση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (η διοργάνωση εντάσσονταν στο νέο θεσμό του ΥΠΑΑΤ «Θεσμοφόρια 2014»), η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων.
Για ακόμα μια χρονιά, το άλσος του Παυσιλύπου που χαρακτηρίζει την πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χιλιάδων επισκεπτών που είχαν τη δυνατότητα τόσο να περιηγηθούν στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων (όπου συμμετείχαν 44 συνολικά περίπτερα), όσο και να λάβουν μέρος στις πολλές και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα, όπως θεατρικές παραστάσεις κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και δραστηριότητες για τα παιδιά. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε τριήμερο κηποτεχνίας με θέμα «Πώς οργανώνουμε και πως φροντίζουμε έναν κήπο. Δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων» που παρουσίασε ομάδα γεωπόνων.
Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και η σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της τελευταίας ημέρας της Γιορτής, έδωσε το έναυσμα όχι μόνον για προβληματισμό, αλλά και για δράση. Ήταν ένα τετραήμερο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και, για άλλη μια φορά, η Καρδίτσα απέδειξε ότι συνεχίζει να επιμένει οικολογικά.
Για την τ.δ. Καρδίτσας ήταν πολύ σημαντική η πρόσκληση των διοργανωτών για τη συμμετοχή μας στην οργανωτική επιτροπή της Γιορτής, μιας και καταδεικνύει περίτρανα ότι οι φορείς της πόλης μας γνωρίζουν και εκτιμούν τη δράση μας. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει μέρος εθελοντικά σε ανάλογες δράσεις. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ζαρχανής και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γούσιας.
Το κεντρικό πανό της οικολογικής γιορτής, που βλέπετε στην διπλανή εικόνα, σχεδιάστηκε απο την τ.δ Καρδίτσας.

Rate this post