Το δελτίο τύπου του Εθνικού Τμήματος για τον Μαραθώνιο Αθηνών και την νίκη του Χριστόφορου Μερούση

Την 8η Νοεμβρίου 2015 43.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς και στις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων.

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2015
Την 8η Νοεμβρίου 2015 43.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο αγωνίστηκαν στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς και στις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων.

Οι αθλητές, έτρεξαν στα βήματα του Φειδιπίδη, του θρυλικού Αθηναίου στρατιώτη, ο οποίος το 490π.Χ. έτρεξε από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα, ως την Αθήνα για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης ενάντια στους Πέρσες και μετά το ιστορικό ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ, εξέπνευσε.

Hταν μια καταπληκτική ημέρα στην Αθήνα με ιδανικό καιρό (18 C).

Ένας Έλληνας Αστυνομικός ήταν ο νικητής της κλασσικής διαδρομής των 42,195 χλμ. Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν για Τρίτη φορά στην αθλητική του σταδιοδρομία ο μεγάλος νικητής του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με χρόνο 2.21: 22.

Πρώτη γυναίκα στην κατάταξη, ήταν η γυμνάστρια Chagiakari Minori από την Ιαπωνία.

Ο 33χρονος αθλητής από τη Χίο, ο οποίος πρίν ένα μήνα έτρεξε σε άλλο Μαραθώνιο, όχι μόνο διακρίθηκε για Τρίτη κατά σειρά χρονιά, αλλά πέτυχε την 5η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος, αποδεικνύοντας την ποιότητά του ως αθλητής .

Αρκετοί άλλοι συνάδελφοι συμμετείχαν αγωνιζόμενοι στην κλασσική διαδρομή, αλλά και στα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ.:
Αντώνιος Παντουβάκης της ΤΔ Ηρακλείου μαζί με τους 2 γιούς του Γεώργιος Γραμμένος της ΤΔ Αχαΐας Εμμανουήλ Κυριακάκης της ΤΔ Αθηνών – Αττικής  Αντιπροσωπεία της ΤΔ Αθηνών – Αττικής , καθώς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος υπεδέχθησαν τους αθλητές μας στη γραμμή τερματισμού, ώστε να τους καλωσορίσουν και να τους συγχαρούν για την επιτυχία τους.

SERVO PER AMIKECO
Ιωάννης Καραπατάκης           Σπυρίδων Φώτογλου
Πρόεδρος                                Γεν. Γραμματέας

marathon3site

marathon2015

marathon2015_1

marathon2015_site1

Rate this post