Τρισάγιο στην μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στρατιωτών του 5ου Σ.Π. στο ύψωμα 731

Τρισάγιο στην μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στρατιωτών του 5ου Σ.Π. στο ύψωμα 731 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας από τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο. Την άνοιξη του 1941 Καρδιτσιώτες και Τρικαλινοί στρατιώτες του 5ου Τάγματος Πεζικού στο Ύψωμα 731 της Β. Ηπείρου κατάφεραν με επιτυχία να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ιταλών και έγραψαν σελίδες δόξας στην ιστορία της Ελλάδας.

Στην συνέχεια ακολούθησε στον χώρο του Μουσείου Αστυνομίας Καρδίτσας τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του συγγραφέα και καθηγητή φιλολογίας κ. Νικόλαο Βλάχο για την συγγραφή και κυκλοφορία του βιβλίου “ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΥΨΩΜΑ 731” το οποίο και προλογίστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Ο ιδρυτής του Μουσείο κ. Καλλιαντζής Δημήτριος τίμησε τον κ. ΒΛΑΧΟ για την συγγραφή του βιβλίου του και ξενάγησε τους παρεβρισκόμενους στα εκθέματα του μουσείου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Αστυνομικός Διευθυντής ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος.

Η τ.δ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Καρδίτσας συμμετείχε στην διοργάνωση μαζί με την Ορθόδοξη Εξωτερ. Ιεραποστολή, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και τον Σύλλογο Ιστορίας Φίλων Στρατού.

 

731-1

Ο συγγραφέας του βιβλίου “ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΥΨΩΜΑ 731” Νικόλαος Βλάχος με τον ιδρυτή του Μουσείου Αστυνομίας Καρδίτσας κ. Καλλιαντζή και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Τιμόθεο

731-2

Ο Διευθυντής της Δ.Α. Καρδίτσας  Αστυνομικός Διευθυντής Καραπιπέρης Βασίλειος με τον ιδρυτή του μουσείου κ. Καλλιαντζή

731-3

731-4

Rate this post