Υποδοχή της IPA Vranje στην Καρδίτσα

Την αποστολή της τοπικής διοίκησης Vranje του Σέρβικου εθνικού τμήματος ΙΡΑ είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε και φιλοξενήσουμε στην Καρδίτσα. Οι Σέρβοι φίλοι μας, συνοδευόμενοι από τον κ. Ζήση Βόγδο, βρέθηκαν στην Καρδίτσα στα πλαίσια τετραήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα και λίγο πριν μεταβούν στη Μαγνησία για να συναντηθούν με την αντίστοιχη τοπική διοίκηση, με την οποία έχουν αδελφοποιηθεί.

        Με την άφιξη της η αποστολή από το Vranje μετέβηκε στην Ιερά Μονή Σπηλιάς, συνοδευόμενη από μέλη της τοπικής μας διοίκησης. Στον ιερό χώρο της Μονής, που βρίσκεται στα απίστευτης ομορφιάς και μοναδικότητας βουνά των Αγράφων, οι Σέρβοι φίλοι μας φιλοξενήθηκαν για μια βραδιά και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε ειδικά για εκείνους.

Επίσης έτυχαν ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από την αδελφότητα των μοναχών και τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μητρόπουλο, αποχωρώντας τελικά την επόμενη ημέρα με τις καλύτερες εντυπώσεις και με πολλά δώρα και αναμνηστικά για τον καθένα. Ο ηγούμενος, επίτιμο μέλος από φέτος του εθνικού μας τμήματος, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση που τρέφει για την Ένωση μας και τα μέλη της και έκανε πράξη τη ρήση του ότι η Μονή θα πρέπει να λογίζεται ως το 5ο ΙΡΑ House της Ελλάδας.

        Στη συνέχεια και πάντα συνοδεία της τοπικής μας διοίκησης, οι Σέρβοι συνάδελφοι μας ξεναγήθηκαν στη Λίμνη Πλαστήρα και στην πόλη της Καρδίτσας. Φυσικά, ιδιαίτερη και αναλυτική παρουσίαση έγινε στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, όπου ο ιδρυτής και διευθυντής του Μουσείου κ. Δημήτρης Καλλιαντζής τους ξενάγησε και παρουσίασε όλα τα εκθέματα. Στους επισκέπτες μας καταστήσαμε σαφές ότι τα μέλη του εθνικού τμήματος της Σερβίας είναι πάντα καλοδεχούμενα στην Ελλάδα και την Καρδίτσα ειδικότερα και ανταλλάξαμε αναμνηστικά και δώρα. Από τη μεριά μας επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τη τοπική διοίκηση Vranje για την τιμή που μας έκανε να επισκεφθεί την περιοχή μας, καθώς και τους φίλους μας Γιώργο και Καρολίνα που βοήθησαν ιδιαίτερα με τις διερμηνείες τους από τη Σερβική στην Ελληνική γλώσσα.

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

Rate this post