Χορτάστε με την ψυχή σας

Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας στηρίζει κάθε σπουδαία και πρωτότυπη φιλανθρωπική προσπάθεια και μια τέτοια είναι οπωσδήποτε το βιβλίο συνταγών «Χορτάστε με την ψυχή σας».

          Πρόκειται σίγουρα για ένα τελείως διαφορετικό βιβλίο συνταγών, πέρα απ’ ότι έχετε συνηθίσει ως τώρα. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε πως η γαστρονομία, μπορεί να μας φέρει κοντά, να μας ενώσει και να μας αποδείξει πως αγάπη δεν πρέπει να λείπει από καμία συνταγή. Και οι συνταγές του «Χορτάστε με την ψυχή σας»  έχουν πολλή!

           Η  δράση μας στηρίζεται από 16 σπουδαίους ανθρώπους και Chef που ο καθένας τους χάρισε από μια συνταγή. Ανάμεσα τους σπουδαία ονόματα, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Στέλιος Παρλιάρος. Όλες οι συνταγές δίνονται σε μορφή κόμικ από τον ταλαντούχο σκιτσογράφο Σταύρο Κιουτσιούκη, ο οποίος δημιούργησε χαρακτήρες, αισθήματα και αρώματα μέσα από την πένα του, που θα ταξιδέψουν τους παλιούς λάτρεις των κόμικ και θα ενθουσιάσουν τους νέους αναγνώστες. Η ιδέα ξεκίνησε από την Μελίνα Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, η οποία έχει την υποστήριξη μια σπουδαίας οικογένειας εθελοντών στην προσπάθεια της.

Το βασικό στοιχείο και σκοπός της δράσης είναι πως όλα τα έσοδα των δημιουργών, από την πώληση του βιβλίου μας θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών του σπουδαίου Οργανισμού των Παιδικών Χωριών SOS που παραπάνω από 20 χρόνια αγκαλιάζουν τα παιδιά χωρίς οικογένεια που ζουν και μεγαλώνουν στις εγκαταστάσεις του. Τι θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία ενός παιδιού; Η απάντηση είναι πως τίποτα δεν αξίζει, δεν είναι πιο ακριβό, πιο πολύτιμο από το χαμόγελο ενός παιδιού. Το βιβλίο γράφτηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, για την κατάκτηση αυτής της σημαντικής πράξης.

            Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού των Παιδικών Χωριών SOS( SOS Children’s Villages), που δραστηριοποιούνται σε 134 χώρες με περισσότερα από 350 Παιδικά Χωριά SOS και πλέον των 1500 προγραμμάτων Παιδικών Χωριών. Όλα τα Παιδικά Χωριά SOS ανά την υφήλιο λειτουργούν σύμφωνα με τις βασικές αρχές που έθεσε ο ιδρυτής τους Dr. Hermann Gmeiner, δηλαδή μία Μητέρα SOS, αδέρφια, ένα σπίτι , ένα χωριό. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που στερούνται μόνιμα την φροντίδα της βιολογικής τους οικογένειας. Τους δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσουν μαζί με τα αδέρφια τους σ’ ένα σπίτι με την συνεχή παρουσία και αγάπη μιας Μητέρας SOS. Ένα Παιδικό Χωριό SOS είναι μια αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Στα Παιδικά Χωριά SOS η φροντίδα και η προστασία των παιδιών προσφέρεται σε σταθερή και μακρόχρονη βάση. Από την ευαίσθητη παιδική ηλικία μέχρι την στιγμή που το παιδί κατάλληλα προετοιμασμένο, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, μπορεί να αυτονομηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην Ελλάδα λειτουργούν από το 1975 που δημιουργήθηκε το Σωματείο :

– Παιδικά Χωριά SOS στην Βάρη Αττικής, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

– Στέγες Νέων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη

– Ξενώνα Βρεφών στην Αθήνα

– Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα (Κυψέλη, Περιστέρι, Πειραιά), στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στις Σάπες, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν χάρη στην υποστήριξη των φίλων δωρητών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για να παραγγείλετε το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 3313661-3 και στο email: sosathens@sos-villages.gr

www.sos–villages.gr

Καραγιώργη Σερβίας 12-14

105 62 Αθήνα

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

 

 

5/5 - (1 vote)