ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΗΣ Ι.Ρ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΙΡΑ on 27 Sep , 2016

Ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης συμμετείχε ως αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στις εκδηλώσεις τιμής για τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη. Η καταπληκτική αυτή πρωτοβουλία της Ι.Ρ.Α. Χαλκιδικής στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Πάλλη και το δραστήριο Διοικητικό του Συμβούλιο. Υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν όλους τους προσκεκλημένους κάνοντας πράξη την έννοια της αριστοτελικής φιλίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Ρ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Αριστοτέλης θεωρούσε τη φιλία μέγιστη αρετή, μάλιστα, όπως μας παράθεσε στο λόγο της μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου, “λέει ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη αρετή, σημαντικότερη ακόμη και από τη δικαιοσύνη, σε βαθμό που οι νομοθέτες δικαίως ασχολούνται περισσότερο με τη φιλία, παρά με τη δικαιοσύνη. Η φράση αυτή φαντάζει πολύ περίεργη αλλά επιδεικνύει τις σημαντικές   θεσμικές πτυχές της φιλίας. Διότι η φιλία ανάγεται στο κατεξοχήν δημοκρατικό συναίσθημα, λόγω του ότι μόνο μεταξύ ίσων μπορεί να υπάρξει. Μια τέτοια σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί σε μια ελεύθερη κοινότητα και μια τέτοια κοινότητα την προϋποθέτει και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη αν η φιλία βασίλευε παντού  στην πόλη δε θα υπήρχε ανάγκη δικαιοσύνης”

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε ονομαστικά σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την καλή πρόθεση και φιλοξενία στην Αντιπρόεδρο κ. Χαρά Κτενά, Αντιπρόεδρο κ. Πειραλή Χρήστο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Τσαγανό, την Ταμία κ. Θωμαή Γιαννακοπούλου, το μέλος και Ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βασίλειο Παπά, το μέλος, μέλος της Ε.Ε. του Εθνικού Τμήματος και πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής κ. Ελευθέριο Ηλιάκη.  Απέδειξαν με την ίδια τους τη φιλοξενία την προσφορά της ΔΕΑ….

Όπως μας ανέφερε στην ομιλία της η κ.Γιαννακοπούλου Θωμαή…

….. Στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών κάνουμε πράξη την έννοια της φιλίας, κατά τον Αριστοτέλη. Αστυνομικοί από ολόκληρο τον πλανήτη, με μόνο κίνητρο τη φιλία, χωρίς προσωπικό όφελος, αποβλέπουμε στο όφελος του φίλου. Μέσω της ενάρετης φιλίας εξασφαλίζουμε στο Αστυνομικό Σώμα ανάταση στη σκληρή καθημερινότητα και σταθερότητα στις δοκιμασίες που επιβάλλουν οι καιροί. Υπηρετούμε δια της φιλίας.

Κ. Πρόεδρε

Η Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου με τον Δίσκο της Φαιστού που σας δώρισε θέλει να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες, εύχεται να είστε γεροί, δυνατοί, δημιουργικοί για να μπορείτε να προσφέρετε στα μέλη σας και στην κοινωνία γενικότερα.

SERVO PER AMICETO

 

Για την Τοπική Διοίκηση     

    Ο Πρόεδρος                                          H Γενική Γραμματέας

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                        Έφη Φλουρή

 

img_0594

img_0593

img_0568

Rate this post