Δημοσίευμα για το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας στην εφημερίδα ” Κυριακάτικη Δημοκρατία “

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, του οποίου τις δράσεις στηρίζει απόλυτα η τοπική μας διοίκηση, είχε πριν από λίγες ημέρες η μεγάλη εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας  «Κυριακάτικη Δημοκρατία».Το άρθρο εκτός απο την έντυπη έκδοση, δημοσιεύτηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση, της εφημερίδας dimokratianews.gr με τίτλο “Και αστυφύλαξ και χωροφύλαξ και αγροφύλαξ” απο τον αρθρογράφο Γεράσιμο Κοντό και περιγράφει με το καλύτερο δυνατό τρόπο, τα εκθέματα αλλά και την προσπάθεια του ιδρυτή του Μουσείου κ. Καλιαντζή Δημήτριου, σε ένα χώρο να συγκεντρώσει την ιστορία της Αστυνομίας στο χρόνο.

Ο χώρος του μουσείου περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο για τον κ. Καλιαντζή χώρο , αυτόν που είναι αφιερωμένος στους  περίπου 4.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. «Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος προς τιμήν των 3.500 πεσόντων αστυνομικών της Χωροφυλακής, των 250 της Αστυνομίας Πόλεων και των 200 της Ελληνικής Αστυνομίας, που θυσιάστηκαν εκτελώντας το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και στον Ελληνα πολίτη για να διασφαλιστούν η κοινωνική ειρήνη και συνοχή, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Ολοι οι επισκέπτες του μουσείου στέκονται λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο. “Σκέφτονται, μαθαίνουν, θυμούνται, συγκινούνται” αναφέρει ο κ. Καλλιαντζής.

Όλο το άρθρο μπορείται να το βρείτε εδώ.

Ο πρόεδρος της τ.δ. Καρδίτσας μαζί με τον κ. Ηλία και τον κ. Καλλιαντζή στο αστυνομικό μουσείο

Ο πρόεδρος της τ.δ. Καρδίτσας μαζί με τον κ. Ηλία και τον κ. Καλλιαντζή στο αστυνομικό μουσείο

 

5/5 - (1 vote)