Εκδρομή σε Αλιστράτη – Ι. Μ. Προφήτη Ηλία Αγ. Πνεύματος – IPA Ξάνθης

ΝΕΑ ΙΡΑ on 30 Aug , 2019
Στις 25-8-2019 η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης  και η Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης  Τ.Δ. Ξάνθης πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στο σπήλαιο της Αλιστράτης – Πρώτη Σερρών και την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Αγίου Πνεύματος. 

 
      Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Αγίου Πνεύματος Σερρών, ένα νεοσύστατο μοναστήρι, χτισμένο στα πρότυπα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, μια που ο μακαριστός πνευματικός καθοδηγητής του, γέροντας Χρυσόστομος, υπήρξε αγιορείτης μοναχός και ηγούμενος της νομίμου αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους. Μετά τον εκκλησιασμό στην ομώνυμη εκκλησία και την αρτοκλασία που κάναμε υπέρ υγείας όλων των συναδέλφων και φίλων μετά των οικογενειών, έγινε η ενημέρωση στο παρεκκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από αδελφή που έστειλε η Ηγουμένη ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο αρχονταρίκι. 
      Επόμενη μας επίσκεψη – προσκύνημα στην Ι. Μ. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία και είναι κτισμένη ψηλά σε ένα καταπράσινο λοφίσκο, με πανοραμική θέα στον κάμπο των Σερρών.
     Αμέσως μετά καταλήξαμε στη Πρώτη Σερρών όπου η κα Μάγδα ανέλαβε να μας ξεναγήσει στο σπίτι του Κων. Καραμανλή και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με τη θαυματουργική εικόνα του Αγίου και το αγίασμα του, τριάντα δύο σκαλοπάτια βαθιά μέσα στη γη. 
     Γεμάτοι εικόνες και εντυπώσεις και αφού είχε φτάσει το μεσημέρι  θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να φροντίσουμε και το στομάχι μας και αυτό το αναθέσαμε στην παρακείμενη ταβέρνα «ΗΔΩΝΕΣ» όπου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα και παραλλαγές από το κρέας του Βουβαλιού και φυσικά το επιδόρπιο. 
Προτελευταία στάση το σπήλαιο της Αλιστράτης που είναι ένα από τα ομορφότερα σπηλαία στην Ευρώπη. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3km ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1km. Η ξενάγηση διήρκησε (1) ώρα. 
       Τελευταία στάση για καφέ – παγωτό στο Κεφαλάρι Δράμας. Πολλοί περνούν από τον δρόμο Καβάλας – Δράμας.  Λίγοι όμως γνωρίζουν τον …παράδεισο που ονομάζεται Κεφαλάρι. Με μια μικρή παράκαμψη 2 χλμ από το χωριό Αγ. Αθανάσιος βρεθήκαμε γρήγορα και εύκολα στο Κεφαλάρι Δράμας ανάμεσα σε πηγαία νερά και πλατάνια με καταπληκτική δροσιά. 

       Μετά από ένα δωδεκάωρο γεμάτο με όμορφες εικόνες και συναισθήματα η ικανοποίηση των μελών μας ήταν έκδηλη στο δρόμο της επιστροφής στην πόλη μας.

Image

Rate this post