Επίσκεψη της τ.δ. Αχαΐας στην Καρδίτσα

Με πολύ μεγάλη χαρά δεχτήκαμε το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου την επίσκεψη της τ.δ. Αχαΐας στην Καρδίτσας. Οι αγαπητοί συνάδελφοι θέλησαν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, ώστε να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να λάβουν τη χάρη της και παράλληλα να γνωρίσουν το μοναδικό τοπίο των βουνών της Αργιθέας.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της τοπικής διοίκησης κ. Αναστάσιο Νικολάου, οι φίλοι της τ.δ. Αχαΐας αφίχθηκαν στην Καρδίτσα το μεσημέρι της Πέμπτης, 29 Σεπτεμβρίου, και ύστερα από μια σύντομη βόλτα μαζί με μέλη της τοπικής μας διοίκησης στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης μας καταλήξαμε στο Αστυνομικό Μουσείο, όπου παρέμειναν για πολύ ώρα θαυμάζοντας τα εκθέματα για τα οποία τους μίλησε και ξενάγησε ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε όλοι μαζί για το Μοναστήρι όπου μας ανέμενε ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν είναι και Επίτιμο Μέλος της Τοπικής μας Διοίκησης. Κατά την παραμονή μας, μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους μοναχούς και ως τοπικές διοικήσεις να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε και να γευματίσουμε στην Τράπεζα της Μονής, με πεντανόστιμο φαγητό. Πριν την αναχώρηση μας έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών, καθώς και υποσχέσεων των Αχαιών φίλων μας για επιστροφή σύντομα στην περιοχή για νέο προσκύνημα. Από τη μεριά μας υποσχεθήκαμε ότι θα ανταποδώσουμε την τιμή της επίσκεψης διοργανώνοντας εκδρομή στην όμορφη Αχαΐα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδρομή συμμετείχαν, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Τμήματος, οι κ.κ. Νικόλαος Μαρούντας και Σπύρος Φώτογλου υλοποιώντας εν μέρει ειλημμένη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Τμήματος να πραγματοποιήσει κάποιο από τα προσεχή συμβούλια του στο χώρο της Μονής. Οι εκπρόσωποι του Εθνικού Τμήματος ευχαρίστησαν τον Ηγούμενο για την ηθική και υλική στήριξη που παρέχει στην Ένωση μας και την αγάπη που δείχνει με κάθε ευκαιρία προς το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος επανέλαβε την ανοικτή πρόσκληση, τόσο προς το Εθνικό Τμήμα, όσο και προς όλες τις τοπικές διοικήσεις και τα μέλη της Ένωσης μας να επισκεφτούν τη Μονή.

Στη συνέχεια, ανάμεσα στις δύο τοπικές διοικήσεις είχε προγραμματιστεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας 7×7 στην πόλη της Καρδίτσας. Κατά ευτυχή συγκυρία την ίδια ημέρα πραγματοποιούσε επίσκεψη στις αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Κοτσιάφτη οι οποίοι, αμέσως μόλις έμαθαν για τον αγώνα, προσήλθαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα τους και αφού χαιρέτησαν και συγχάρηκαν έναν προς έναν τους παίκτες και φωτογραφήθηκαν με τις δύο ομάδες. Μαζί τους βρισκόταν και ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας, Α/Δ κ. Βασίλειος Καραπιπέρης. Για την ιστορία ο αγώνας είχε υψηλή ποιότητα και τρομερό ενδιαφέρον με το τελικό σκορ να είναι 5-5, δικαιώνοντας την προσπάθεια και των δύο ομάδων και αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμού για μια μελλοντική ρεβάνς στην Πάτρα. Οι συνθέσεις ήταν: IPA Καρδίτσας: Παπαγεωργίου, Κυρίτσης, Θεοδωρόπουλος, Γούσιας, Ζαρχανής, Γκαγκάς, Τάντος, Καραγιάννης και ΙΡΑ Αχαΐας: Φώτογλου, Μακρυπόδης, Βομπίρης, Ασπρούλιας, Καλτσανας, Σαρρής, Παπάς, Σακαμπέτης, Γεωργουλόπουλος, Ζησιμόπουλος, Νικολάου.

Εκ μέρους της τοπικής μας διοίκησης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους της τοπικής διοίκησης Αχαΐας για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφθούν τον τόπο μας και ελπίζουμε να επέστρεψαν απολύτως ικανοποιημένοι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Επίσης ευχαριστούμε τους εκπροσώπους του Εθνικού Τμήματος και ελπίζουμε στο μέλλον να γίνει πράξη στο ακέραιο η απόφαση του Δ.Σ. για συνεδρίαση στο χώρο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς.

          

Servo per amikeco

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

????????????????????????????????????

dsc02

dsc03

dsc04

dsc05

dsc7

dsc8

dsc6

5/5 - (1 vote)