Σπουδαία εκδήλωση στην πόλη μας με την Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Μια σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας. «Εικόνες και μνήμες του ‘40» ο τίτλος της εκδήλωσης που αποτελούνταν από θεατρικό αναλόγιο, συνδυασμένο με προβολή σπάνιων οπτικών ντοκουμέντων και το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελάριου.

Οι συνάδελφοι-ηθοποιοί απέδωσαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου να είναι διάχυτη η συγκίνηση στους θεατές, ως αποτέλεσμα του γλαφυρού συνδυασμού λόγου, εικόνας και ήχου. Διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι μέσα από την εκδήλωση μεταφερθήκαμε νοερά σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας, όπου τους θριάμβους στα βουνά της Ηπείρου διαδέχτηκε το μαύρο σκοτάδι της κατοχής.

Η θεατρική ομάδα προσκλήθηκε από την τοπική μας διοίκηση, η οποία και διοργάνωσε τις δύο παραστάσεις που δόθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Νοέμβρη δόθηκε η πρώτη παράσταση για το ευρύ κοινό, ενώ την επόμενη ημέρα δόθηκε μια επιπλέον παράσταση για μαθητές. Στις δύο αυτές ημέρες συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίες θα διατεθούν σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες της περιοχής μας μέσα από τη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου.

Στην παράσταση της Κυριακής παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υπ/γος κ. Δημήτριος  Κοτσιάφτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων νομού Καρδίτσας κ. Θωμάς Βαλομάνδρας, ο ιδρυτής και διευθυντής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η βουλευτής Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, εκπρόσωποι του Δήμου Καρδίτσας, εκπρόσωπος της Π.Υ. Καρδίτσας, ο ηγούμενος της μονής Σπηλιάς και επίτιμο μέλος της ΙΡΑ Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, εκπρόσωποι της ΙΡΑ Τρικάλων, Αστυνομικοί της Δ.Α. Καρδίτσας με τις οικογένειες τους και πολλοί πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά τη θεατρική ομάδα του Αρχηγείου, η οποία αποτελείται από εξαίρετους ανθρώπους και είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά. Με μπροστάρη τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπασιάκο είμαστε σίγουροι ότι θα επαναλάβουν αντίστοιχου επιπέδου εκδηλώσεις στο μέλλον. Επίσης ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους στην οργάνωση της εκδήλωσης, τα ξενοδοχεία Κιέριον, Άρνη και Αύρα, το κατάστημα «Νησί της μάγισσας Κίρκης», τα σούπερ μάρκετ ΜΙΧΑΗΛ, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας, τον επιχειρηματία του Δημοτικού Κινηματοθέατρου και τον τεχνικό Τσικρίκα Βασίλειο.

 ‘Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Γεώργιος Ζαρχανής                                                            Νικόλαος Γούσιας

Δείτε το βίντεο από το τέλος της Παράστασης

 

5/5 - (1 vote)