Στην αλυσίδα των Δοτών Μυελού των οστών, το Δ.Σ. και μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών I.P.A. Καρδίτσας

Το Διοικητικό συμβούλιο της  Τ.Δ Καρδίτσας (I.P.A.)  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, και αστυνομικοί μέλη της ΙΡΑ Καρδίτσας έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών για να προσφέρουν ελπίδα σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από ανίατες – κακοήθης ασθένειες.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, το δ.σ. καθώς και αστυνομικοί μέλη μας επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας – των οποίων η προσπάθεια είναι αξιέπαινη – στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η διαδικασία ήταν εντελώς ανώδυνη και απλή, συμπληρώνεις μία αίτηση, δίνεις λίγο σάλιο και γίνεσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών εάν είσαι πολύ τυχερός – γιατί η πιθανότητα είναι 1 στις 20.000 να είσαι συμβατός δότης – περνάς στην φάση του δότη μυελού των οστών.

Αισθανθήκαμε χαρούμενοι, αλλά και σίγουροι για την απόφασή μας αυτή, διότι εντελώς ανώδυνα, ενδεχομένως να φανούμε χρήσιμοι σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, δίνοντάς του έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Με την δράση της αυτή η ΙΡΑ Καρδίτσας εκτός από την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο  Έλληνας Αστυνομικός είναι έτοιμος να προσφέρει στον συνάνθρωπο του με κάθε τρόπο βοηθώντας ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη.

 

SERVO PER AMIKECO

 

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γεώργιος                                                       ΓΟΥΣΙΑΣ Νικόλαος

5/5 - (1 vote)