Στο Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στους νέους του Θεοδωρίδειου  Κέντρου «Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σωκράτη Μαυρογιώργο. 

Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες, επίσκεψη Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας.

Στο Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος κ. Ελένη Αντωνίου και ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Ψημμένος. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κέντρου και τις δράσεις του και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους νέους και νέες του, στους οποίους μοίρασαν δώρα (μπλουζάκια και γλυκά) ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση.

Το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» ιδρύθηκε το 1994 από την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας και είναι ο χώρος στον οποίο νέοι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους μπορούν να απευθύνονται και να βρίσκουν υποστήριξη, συμπαράσταση και πληροφορίες για θέματα που τους αφορούν, καθώς και να αποκτούν επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους και με άλλους ανάλογους συλλόγους. Επίσης στο Κέντρο πραγματοποιούνται διάφορα προγράμματα και δραστηριότητες όπως, Εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, Προγράμματα κοινωνικοποίησης, Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης κ.ά.

Από το Δεκέμβριο του 1999 έχει πλέον τη δική του, μόνιμη, στέγη στη συμβολή των οδών Αλαμανή 57 και Καποδιστρίου και αυτό το οφείλει στη δωρεά της Λυδίας Θεοδωρίδου για την αγορά και τον εξοπλισμό του κτιρίου, αλλά και στη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας ως προς την αναπαλαίωση του.

Οικονομικά το Κέντρο στηρίζεται κατά πολύ σε προσφορές ιδιωτών και φορέων και, ταυτόχρονα, πολλά από τα προγράμματα του πραγματοποιούνται από εθελοντές. Οι ενδιαφερόμενοι να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το Κέντρο μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24410-71761.

δείτε εδώ περισσότερα.

orizontes-01

orizontes2

orizontes3

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας στο κέντρο Ορίζοντες

orizontes4

5/5 - (1 vote)