Συγχαρητήρια της ΙΡΑ Δράμας στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

H μεγάλη οικογένεια της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη και συγχαίρει τη Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, κόρη του μέλους της I.P.A. Δράμας και προπονητή της Τάσου Κορακάκη, η οποία στους 31 Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ανέβασε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί της Υφηλίου, κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στα 25 μ. πιστόλι, ενώ λίγες μέρες πριν κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι, γράφοντας Ιστορία στην Ελληνική σκοποβολή! (σημ.: στη σκοποβολή είχαμε να πάρουμε μετάλλιο από το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει το ασημένιο στην Αμβέρσα στο αυτόματο πιστόλι 30μ.)

     Επιπλέον η Άννα Κορακάκη έφερε το πρώτο Χρυσό Μετάλιο για την Ελλάδα, μετά από 12 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), ενώ έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλια σε μια διοργάνωση και έβαλε το όνομά της δίπλα στον Κων/νο Τσικλητήρα, που είχε ανάλογη επίδοση το 1912 στη Στοκχόλμη!

Την σπουδαία αυτή αθλήτρια και τον προπονητή – πατέρα της, μέλη και οι δύο της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής, τίμησε και βράβευσε η Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.) στα πλαίσια του ετήσιου χορού για το έτος 2016 , για τις σπουδαίες διακρίσεις τους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

    Είναι διπλή η χαρά μας, γιατί ένα τέκνο αστυνομικού, μόλις στα 20 της χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας, με μοναδικό στήριγμα την οικογένειά της, έγινε Χρυσή και Χάλκινη Ολυμπιονίκης, κάνοντας όλη την Υφήλιο να μιλάει για τη Χώρα μας με θαυμασμό.

 

SERVO PER AMIKECO

(Υπηρετώ δια της Φιλίας)

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΑΠΑΝΙΔΗΣ Παναγιώτης

IMG_0866 (1)

 

ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ RIO

 

ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ  ΚΟΡΑΚΑΚΗ (6)

 

ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ  ΚΟΡΑΚΑΚΗ (9)

Rate this post