1ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΕΑ ΙΡΑ on 19 Nov , 2015

Προσκυνηματική Περιήγηση στο Άγιος Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου (Ι.Ρ.Α.), πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τo 1ο Οδοιπορικό των Αστυνομικών του Ηρακλείου στο Άγιος Όρος. Άγιο Όρος ή περιβόλι της Παναγίας, για τους περισσοτέρους μια εμπειρία ζωής.

Στο δρόμο της επιστροφής δίνουμε σιωπηλά την υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα το ξαναεπισκεφθούμε. Όλοι νιώθουν έντονα την ανάγκη να περάσουν ξανά τα σύνορα του σύγχρονου κόσμου και να ζήσουν πάλι την βυζαντινή και εκκλησιαστική παράδοση.

Η Προσκυνηματική περιήγηση των Αστυνομικών μελών της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου ξεκίνησε την 05/10/2015 με πρώτο σταθμό μας τον «Πολύγυρο Χαλκιδικής».

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ι. Ρ. Α. Χαλκιδικής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Παπά, τον Αντιπρόεδρο κ. Τσαγανό Ιωάννη, την Αντιπρόεδρο κ. Χαρά Κτενά, τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ Λευτέρη Ηλιάκη, τη Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής, τον Ταξίαρχο κ. Αριστοτέλη Μανωλά, για τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου φιλοξένησε την αποστολή των Αστυνομικών και μας παρείχε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την Αθωνική πολιτεία, που βρίσκεται σε ένα παρθένο και μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον, ένα μωσαϊκό βλάστησης σε ένα αρχέγονο περιβάλλον, που από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε το Πρωτάτο, τη Θαυματουργή εικόνα «Άξιον Εστί», την Ιερά Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, πιο γνωστή ως Σεράι, σε τμήμα της οποίας λειτουργεί από 1953 η Αθωνιάδα σχολή. Επίσης, το Κελί του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη που ανήκει στη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, την Ιερά Μονή Παντοκράτορος με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, στην οποία βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα, η Παναγία η Φοβερά Προστασία.

Ιδιαίτερη συγκίνηση αισθάνθηκε η αποστολή μας κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο κελί που διέμενε ασκώντας την ασκητική του ζωή ο μοναχός Παϊσιος ο Αγιορείτης, τον οποίο στις 13/01/2015 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως αποφάσισε να κατατάξει στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Άγιο Παϊσιο τον Αγειορίτη. Η Αποστολή μας, επίσης, επισκέφθηκε την Κυριακή 12/10/2015 τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου και προσκυνήσαμε τον τάφο του Αγίου.

Την 08/10/2015 αποχαιρετήσαμε την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, την οποία ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την πνευματική συνεργασία.
Μέγιστη τιμή αποτελεί για την Ένωση μας, την Ι. Ρ. Α. Ηρακλείου, για τους Αστυνομικούς του Ηρακλείου, η ξενάγηση στο Ιερό σκευοφυλάκιο της μονής Βατοπεδίου όπου φυλάσσονται πολλά και σπάνια κειμήλια, όπως τμήμα του Τιμίου Ξύλου και η Ζώνη της Παναγίας. Επίσης, ξεναγηθήκαμε στο Ειδικό Σκευοφυλάκιο που ανοίγει για λίγους και ξεχωριστούς και φυλάσσεται το πολύχρωμο από ίασπις ποτήρι, δώρο του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου, χρυσοκέντητα και αργυροκέντητα άμφια, μολυβδόβουλα – χρυσόβουλα, και άλλα κειμήλια ανεκτίμητης αξίας που χρονολογούνται στο 200 μΧ. Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρα (8/10/15) η αποστολή έγινε δεκτή από το Ηγούμενο της Μονής, γέροντα Εφραίμ, έλαβε ευλογία και ο Ηγούμενος χάρισε στο καθένα προσωπικά το επιτραπέζιο ημερολόγιο της Μονής.

Στη συνέχεια, η αποστολή μας φιλοξενήθηκε από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, η ίδρυση της οποίας ανάγεται στα τέλη του 10ου αιώνα, όταν με θαυμαστό τρόπο δια θαλάσσης έφθασε η θαυματουργός Εικόνα του Αγίου Γεωργίου από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον διωγμό της εικονομαχίας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας καταφέραμε να επισκεφτούμε τη Μονή Δοχειαρίου, ένα από τα κομψότερα μοναστήρια του Αγίου Όρους, που σε ένα μικρό Ναό, δίπλα στην τράπεζα, βρίσκεται σε τοιχογραφία η θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ (1646) και όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής «Λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά».

Αποχαιρετήσαμε το Άγιο Όρος και ταυτόχρονα τους φίλους μας και οδηγούς μας, οι οποίοι μας έγραψαν :

Μπαντής Αθανάσιος: Από το προσκύνημα στο Άγιο Όρος με την διεθνή ένωση αστυνομικών Ηρακλείου. Με την ομάδα του Κου Ζαχαριουδάκη. Ήτανε τιμή μας που εσυνοδέψαμε εξαιρετικούς ανθρώπους σε ήθος και συμπεριφορά.
Μανόλης Ζαχαριουδάκης :
Θέλουμε με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τους αδελφούς Αθανάσιο και Νικόλαο Μπαντή, για την εξαιρετική συνεργασία. Ήταν άψογοι συνεργάτες και οδηγοί μας στην προσκυνηματική περιήγηση στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος. Ευχαριστούμε πολύ.
Άγιον Όρος Προσκυνήματα Μανώλη ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, χαιρετισμούς σε όλους τους Λεβέντες, και σε όλη την Κρήτη. Θανάσης, Νίκος.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αποστολή διέμεινε στον Ξενώνα του Ελληνικού Τμήματος στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνοντας την ευγενική δωρεά της διαμονής μας από την Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Οι Αστυνομικοί της Ι.Ρ.Α. Τ.Δ. Ηρακλείου, δώρισαν:

(Σχετ: email Διαχειριστή Ξενώνα)

Κύριε πρόεδρε της ΤΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /Φίλε Μανώλη,

Ως διαχειριστής του ξενώνα της ένωσης μας στην Θεσσαλονίκη θα’θελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική προσφορά σας να δωρίσετε ένα ατμοσίδερο και τέσσερις μίνι σιδερώστρες για τις ανάγκες του. Η παραπάνω ευγενική κίνηση σας φανερώνει ότι κάνετε πράξη εσείς και τα μέλη της τοπικής σας το υπηρετώ δια της φιλίας. Η προσφορά σας είναι σημαντική και θα βοηθήσει στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών του ξενώνα μας. Με εκτίμηση Χριστόδουλος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Διαχειριστής Ξενώνα Θεσσαλονίκης. Γ’ Αντιπρόεδρος Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Θεσσαλονίκη, η Ι.Ρ.Α. /Τ.Δ. Θεσσαλονίκης παρέθεσε δείπνο προς τιμή της αποστολής της Ι.Ρ.Α./Τ.Δ. Ηρακλείου. Κατά την διάρκεια του δείπνου, στα Λαδάδικα, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε αλλά και να προσφέρουμε άλλη μια φορά στον Πρόεδρο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειο Γιαννακόπουλο (όπως είχε γίνει και στο Συνέδριο του Ελληνικού Τμήματος στη Χαλκιδική) την Αγγλική έκδοση του περιοδικού «Δράση της Τ.Δ. Ηρακλείου», τιμώντας στο πρόσωπο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης όλες τις Τ.Δ. της Χώρας μας. Επίσης, παραδώσαμε το αναμνηστικό δώρο του Συνεδρίου στον κ. Ηλία Βασιλάκη (το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα) και στον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα τον δίσκο της Φαιστού, συνοδευόμενα από κρητική ρακί παραγωγής μας.

Για την φιλοξενία που μας παρείχε πλουσιοπάροχα η Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, η Τ.Δ. Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της 12/11/2015 απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή.

ΘΕΜΑ: « Ευχαριστήρια επιστολή »

 

Με τη βεβαιότητα ότι μεταφέρουμε τα αισθήματα όλων των μελών της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σας ευχαριστούμε θερμά για την φιλία σας, που για μια ακόμα φορά μας φανερώσατε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της 10μελούς αποστολής μελών της Τ.Δ. Ηρακλείου στην όμορφη πόλη σας.

Σε μια πολύ κρίσιμη χρονιά η φιλία σας και η φιλοξενία των μελών μας ήταν εξαιρετικά πολύτιμη και αναμφίβολα η όλη αποστολή δεν θα μπορούσε να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Επίσης η Ι.Ρ.Α./Τ.Δ. Ηρακλείου δεν ξεχνά τη σημαντική βοήθεια που η Τοπική σας Διοίκηση προσέφερε στη διοργάνωση της 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών που πραγματοποιήσαμε στο Ηράκλειο με την πολυπληθή συμμετοχή σας.

Κ. Πρόεδρε

Παρακαλούμε όπως μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας και την ευαρέσκεια μας στο σύνολο των μελών του Δ.Σ. σας και ιδιαιτέρως στον Αντιπρόεδρο κ. Χριστοδουλή Χριστόδουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Πασχαλιά καθώς επίσης και στο μέλος του Δ.Σ. και αγαπητό φίλο μας κ. Ηλία Βασιλάκη.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε θερμά για την απόφαση σας

 

   Για την Τοπική Διοίκηση      

 

 

   Ο Πρόεδρος                                               H Γενική Γραμματέας

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                       Έφη Φλουρή  

 

Σέρρες

 

Σχετ: email ανακοίνωση Τ.Δ.Σερρών: Η αποστολή μας, το   Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, επισκέφθηκε την Τοπική Διοίκηση Σερρών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η οποία εγκαινίασε τα νέα ανακαινισμένα γραφεία της. Τα εγκαίνια έκανε ο Διευθυντής Αστυνομίας Σερρών, Ταξίαρχος κ. ΣΑΝΔΡΟΣ Θωμάς και τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σερρών ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Πέτρος, τα μέλη του Δ.Σ από το Εθνικό Τμήμα, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος , ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΠΑΠΑΣ Βασίλειος και ΧΡΑΠΑΣ Παντελής καθώς ο Πρόεδρος της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Σερρών. Επίσης οι Πρόεδροι των Τ.Δ με αντιπροσωπία μελών τους :1) Τ.Δ  ΔΡΑΜΑΣ  2)Τ.Δ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  3) Τ.Δ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4) Τ.Δ ΚΑΒΑΛΑΣ 5)Τ.Δ ΞΑΝΘΗΣ  6)Τ.Δ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 7)Τ.Δ ΚΙΛΚΙΣ 8)Τ.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ 9)Τ.Δ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με 10μελή συμμετοχή.

Στη συνέχεια, η ποστολή επισκέφτηκε το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου όπου και ξεναγήθηκε από την ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Φεβρονία. Τις μεσημεριανές ώρες παραχωρήθηκε δεξίωση-γεύμα  σε ρεστοράν της πόλης. Ακολούθησε  καφές στο πιο  όμορφο σημείο των Σερρών στο λόφο Κουλά που προσέφερε η Τοπική μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ι. Ρ. Α. Σερρών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Στέργιο Μπάγκο, τους Αντιπροέδρους κ. Χράπα Παντελή και Ελευθερία Σαρακατσάνου, τον Απόστολο Κωδονάκη, τον Ζήση Ευαγγελίδη, τη Μαρία Τσαπνίνη, για την φιλοξενία και ελπίζουμε σύντομα να τα ξαναπούμε από κοντά στο Ηράκλειο .

 

Η Ι.Ρ.Α. Τ.Δ/Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη επίσης να ευχαριστήσει τα μέλη της και συγκεκριμένα, τους κ.κ. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη, Εμμανουήλ Καλαιτζάκη, Γεώργιο Πικράκη, Γιώργο Μαρκογιαννάκη, Ζαχαρία Χαραλαμπάκη, Γιάννη Μαργαριτάκη, Ιωάννη Λιανδράκη, Κώστα Μπορμπουδάκη, Γεώργιο Χναράκη, Γρηγόρη Φραγκιαουλάκη για την φιλία, τη συνεργασία την αλληλοκατανόηση και την καλή διάθεση και το ήθος.

  

Για την Τοπική Διοίκηση      

 

   Ο Πρόεδρος                                               H Γενική Γραμματέας

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                   Έφη Φλουρή

 

ipahrakleio001

ipahrakleio002

ipahrakleio003

 

ipahrakleio006

ipahrakleio007

ipahrakleio008

 

?????

 

Rate this post