2η εβδομάδα δράσης ΙΡΑ στην Καρδίτσα

Με την παράδοση των συγκεντρωθέντων τροφίμων και άλλων ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, έπεσε και τυπικά η αυλαία της 2ης εβδομάδας δράσης για την τοπική μας διοίκηση.

          Η εβδομάδα δράσης της ΙΡΑ έχει καθιερωθεί από την περσινή χρονιά από το ελληνικό εθνικό τμήμα και με χαρά βλέπουμε ότι ήδη έχει γίνει αποδεκτή ως ενέργεια από τις περισσότερες τοπικές διοικήσεις, που συμμετέχουν με λίγες ή περισσότερες δράσεις. Η τοπική μας διοίκηση και αυτή τη χρονιά φρόντισε να περιλάβει στο πρόγραμμα της εβδομάδας αρκετές και ποικίλες δράσεις, ενισχύοντας έτσι αυτή την «εθνική» προσπάθεια. Άλλωστε, αποτελούσε από χρόνια πρόταση της τοπικής μας η πραγματοποίηση κοινών και ταυτόχρονων δράσεων σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα αναδεικνύουν το μέγεθος και το έργο της Ένωσης.

         Έτσι, διοργανώσαμε για τα μέλη και τους φίλους μας με τις οικογένειες τους μια εβδομάδα που περιλάμβανε έξι(6) δράσεις για όλα τα γούστα. Συγκεκριμένα, το ξεκίνημα έγινε την Τετάρτη, 26 Ιουνίου όταν πήραμε την πρωτοβουλία και παροτρύναμε τα μέλη μας να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας. Η ανταπόκριση ήταν θετική, με αποτέλεσμα να γεμίσει το καλάθι στο γραφείο μας με διάφορα είδη, τα οποία με μεγάλη χαρά προσφέραμε στους ιθύνοντες του Παντοπωλείου. Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια με προσφορά σημαντικής ποσότητας ειδών.

        Την επόμενη ημέρα, 27 Ιουνίου, προγραμματίστηκε η δεύτερη τακτική εθελοντική αιμοδοσία των μελών μας για το 2019. Η τοπική μας διοίκηση σταθερά τα τελευταία χρόνια διοργανώνει τρεις αιμοδοσίες ετησίως και παροτρύνει μέλη και φίλους να ασπαστούν την εθελοντική ιδέα, προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό που λέγεται αίμα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η προσοχή μας στράφηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου η ομάδα καλαθοσφαίρισης της ΙΡΑ Καρδίτσας αγωνιζόταν στον προημιτελικό του πρωταθλήματος ανεξάρτητων ομάδων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας. Η ομάδα μας σταθερά συμμετέχει σε ανάλογες διοργανώσεις και οι παίκτες – μέλη μας αξίζουν την υποστήριξη μας για τη συνέπεια τους.

       Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, το απόγευμα τελέστηκε αρτοκλασία προς τιμή του Αποστόλου Παύλου, προστάτη του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς, όπου εφημέριος είναι ο συνάδελφος κληρικός π. Νικόλαος Δαλαγιώργος, ο οποίος κάθε χρόνο μας υποδέχεται με θέρμη.

      Ακολούθως την Κυριακή, 30 Ιουνίου, οργανώθηκε μια πεζοπορία που απευθυνόταν ακόμη και σε μικρά παιδιά και αποτέλεσε μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει. Η πολυπληθής ομάδα που συγκεντρώθηκε βάδισε κατά μήκος του μικρού ποταμού στο φαράγγι του Ανθοχωρίου, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον και μετά την επιστροφή της γεύτηκε τις εξαίσιες λιχουδιές που είχε ετοιμάσει και πρόσφερε η τοπική μας διοίκηση.

       Η υπέροχη εβδομάδα έκλεισε την Τρίτη, 2 Ιουλίου, με μια απολαυστική βραδιά κάτω από τα αστέρια, στον πιο όμορφο καλοκαιρινό χώρο της πόλης. Τα μέλη και οι φίλοι μας που βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν μια τέλεια καλοκαιρινή βραδιά, με πλούσιες γεύσεις και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

       Με την ευκαιρία της 2ης εβδομάδας δράσης και των επερχόμενων διακοπών, η τοπική μας διοίκηση ευχαριστεί όλους όσοι ενίσχυσαν με την παρουσία τους τις δράσεις μας και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι!

   

 

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

5/5 - (1 vote)