21 ο Παγκόσμιο συνέδριο ΙΡΑ στη Λεμεσό

Με τις βαλίτσες της γεμάτες επιτυχίες και διακρίσεις επέστρεψε η Ελληνική αντιπροσωπεία από το το ΧΧΙ παγκόσμιο συνέδριο της ΙΡΑ στη Λεμεσσό.

Το Εθνικό μας Τμήμα εκπροσώπησε ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης (εκπρόσωπος), ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαρούντας. (παρατηρητές)

Η αντιπροσωπεία μας, εργάστηκε συστηματικά και στοχευμένα, με αποτέλεσμα να γίνει για μια ακόμη φορά εκ των πρωταγωνιστών, ανάμεσα στα 65 Εθνικά Τμήματα που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα:

Επανεξελέγη για Τρίτη συνεχόμενη θητεία στη θέση του Παγκόσμιου Γενικού Γραμματέα το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κατσαρόπουλος, λαμβάνοντας πλειοψηφία, έναντι του Γερμανού ανθυποψηφίου του.

Οι προτάσεις μας υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Το Εθνικό μας Τμήμα, έλαβε τιμητική διάκριση από το ΙΕΒ, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 ετών από την ίδρυσή του.

Τιμητική διάκριση έλαβε και ο ιδρυτής του Ελληνικού Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης. (Παρελήφθη από την αντιπροσωπεία μας, προκειμένου να του επιδοθεί ).

Με το χρυσό μετάλλιο της ΙΡΑ τιμήθηκε ο κ. Κατσαρόπουλος, για την έως τώρα προσφορά του στην ΙΡΑ.

Με το χάλκινο μετάλλιο τιμήθηκε ο κ. Κάρκαλης για την προσφορά του ως μέλος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων και υπεύθυνος για τα IPA HOUSES παγκοσμίως.

Παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο της άκρως επιτυχημένης 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών – Αστυνομικών που έλαβε χώρα 1- 5 Οκτωβρίου 2014 στο Ηράκλειο, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τους σύνεδρους. Επίσης διανεμήθηκε ξενόγλωσσο περιοδικό, το οποίο περιελάμβανε τα πρακτικά της συνάντησης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το 2016 στη Μόσχα.

Παρουσιάστηκε το επερχόμενο 1ο Παγκόσμιο Ολυμπιακό Συμπόσιο ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία από 18 έως 22 Απριλίου 2016, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων, αλλά και έντονο ενδιαφέρον, καθώς και ….τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής. Προβλήθηκε δε ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο προέβαλε την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο, ανακοινώθηκε ότι κατατέθηκε εκ μέρους της παγκόσμιας Αστυνομικής κοινότητας, ψήφισμα στους διεθνείς οργανισμούς για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακριβώς όπως είχε προταθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Γερμανίας από το Εθνικό μας Τμήμα και μας επεδόθη σκληρόδετο αντίγραφο, κάνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη μνεία στο Ελληνικό Τμήμα ΙΡΑ

Τέλος για μια ακόμη φορά βραβεύτηκε η ιστοσελίδα μας με το αργυρό μετάλλιο.

Αγαπητοί φίλοι,

Οι επιτυχίες μας αυτές, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, γινόμαστε πραγματικά δυνατοί και αήττητοι.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με όλα σχεδόν τα Εθνικά Τμήματα, να συσφίξει τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης και να προβάλει το Εθνικό μας Τμήμα, αλλά και την πατρίδα μας. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας όλους αυτούς τους ξένους συναδέλφους μας που πάντα βρίσκονται κοντά μας και μας στηρίζουν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο αδελφό Κυπριακό Τμήμα, το οποίο διοργάνωσε ένα παγκόσμιο συνέδριο εξαιρετικό, προβάλλοντας έντονα το μεγαλείο του Πανελληνισμού.

Το νεοεκλεγέν Παγκόσμιο Διοικητικό Συμβούλιο (IEB) έχει ως εξής:

Πρόεδρος Pierre Martin Moulin (Ελβετία)

Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών & Πολιτιστικών υποθέσεων Gal Sharon (Ισραήλ)

Γεν. Γραμματέας Κατσαρόπουλος Γεώργιος (Ελλάς)

Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων Alexey Gankin (Ρωσία)

Πρόεδρος Επιτροπής Επαγγελματικών υποθέσεων May Britt Renaldo (Σουηδία)

Επικεφαλής της Γεν. Γραμματείας Stephen Croackard (Μεγάλη Βρετανία)

Ταμίας υπεύθυνος των οικονομικών Romain Miny (Λουξεμβούργο)

Ταμίας υπεύθυνος των κοινωνικών Wolfgang Gabrutch (Αυστρία).

Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο, θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Νέα Ζηλανδία

 

SERVO PER AMIKECO

(υπηρετώ δια της φιλίας)

Κυριάκος Κάρκαλης

Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων

pagosmiosynedr001

pagosmiosynedr002

pagosmiosynedr003

pagosmiosynedr004

pagosmiosynedr005

pagosmiosynedr006

Rate this post